Galaxy Note není sám, Rusko představuje teXet TM-5200

5

Samsung Galaxy Note je rozhodně unikátním přístrojem, jenž kombinuje vlastnosti tabletu a smartphonu v novém, neokoukaném hávu. Na trhu v současné době nenajdete podobně schopný konkurenční produkt, což ale neznamená, že se nikdo nesnaží. Ruská firma teXet odhalila svůj vlastní hybrid s označením TM-5200, který má také jeden bonus navíc.

Jak můžete zjistit z naší recenze na Galaxy Note, přístroje doteď nemá přímého konkurenta, což dokazuje, že se Samsungu riskantní krok vyplatil. To by mohl změnit ruský teXet TM-5200, alespoň tedy na tuzemském trhu a nedalekých zemích.

Jak už ale známe z historie konkurujících společností, zkopírovaný produkt povětšinou není ani zdaleka tak kvalitní, jako originál a stejně tomu je i v tomto případě. TeXet nabízí stejně jako Galaxy Tab velký displej s úhlopříčkou 5,2 palců, rozlišení ale značně pokulhává. Namísto 1280 x 800 pixelů u teXetu najdete pouze 800 x 480 pixelů, což na tak velkém displeji vynikne doslova šíleným způsobem.

Jednojádrový procesor je taktován na žalostných 800 MHz, čemuž trochu pomáhá grafický čip PowerVR SGX531 a výkonná baterie s 2500 mAh, stejně jako v případě Galaxy Note. TeXet chystá pro svůj výtvor operační systém Android Gingerbread, v dubnovém updatu by ale měl být přítomen i Ice Cream Sandwich.

Jediná vlastnost, ve které TM-5200 opravdu vyniká je slot pro dvě SIM karty, což se může leckomu hodit. Ostatní parametry jsou ale natolik uřezané, že člověk začíná přemýšlet, zda po přístroji vůbec někdo sáhne.

TeXet TM-5200 by se měl na ruském trhu objevit v březnu letošního roku za cenu 10 990 rublů, tedy cca 7200 Kč, což je nejspíše druhá a poslední výhoda modelu. Společnost chystá na trh také dva další smartphony, odolný TM-3200R a low-endový TM-3000, o kterých zatím není dostupná žádná informace, kromě horního obrázku. A co na přístroje říkáte vy?

Zdroje: nomobile.ru

Diskuze ke článku
Kyklop
tady básníte o Note, ale přitom jsem ještě nikoho neviděl, že by to vlastnil.
dede
Ja NOTE vlastnim už 3 tyždne, smejem sa ake su ostatne telefony malinke, menší by som si už nekúpil. Fičím na 2.3.6 XSK a čakám na ICS.
bob m.
a ja ficim na thc,tak isto sa smejem,dede nie si sam,hehe...
mara
ja teda mám xperii Ray a veliká spokojenost.hlavně právě kvůli rozměrům.nechtěl jsem velkej telefon.a všechno to zvládá úplně parádně.když potřebuji velkej displey tak tahám sebou ještě tablet(nepoužívám ho moc často).myslím že je to jen o tom co kdo preferuje.ja jsem za malej foun velice rád :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze