FreeBox: z dřevorubce je nový Flappy Bird a další hry zdarma

4

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes nás čeká útěk před pohlcením velkoměstem a hlavně jedna žhavá novinka, ze které se možná klube druhý Flappy Bird. Zaběhneme také do doupěte čaroděje, abychom vyzkoušeli pinball a nakonec si dáme jednu adaptaci filmového komediálního hororu.

Vítejte u dalšího vydání pravidelného seriálu FreeBox, kde na vás čeká balíček povedených (obvykle) her zdarma. V dnešním díle jsem si pro vás přichystal kromě jiného jeden speciální kousek. Doufám, že mě pak nebudete proklínat, protože jde o návykovou látku. Začneme ale tradičně u Windows Phonu, kde se ukáže, jakou máte představivost. Pak se vydáme do lesa posekat pár stromů, zahrajeme si pinball a nakonec skončíme jako obránci hradu v jedné filmové adaptaci.

FreeBox #49 – City Dodge, Timberman, Zen Pinball, Army of Darkness Defense

City Dodge

AE mobile mě tentokrát poměrně překvapil. Her chrlí nevídané množství, ale většinou jsou jen průměrně zpracované, zatímco City Dodge funguje docela dobře. Jste študákem ve velkoměstě a snažíte se uniknout jeho nástrahám. To je takové to pozadíčko, před kterým se odehrává poměrně zajímavá hra. Možná znáte takové ty televizní hry, kde se člověk musí nakroutit tak, aby prošel připravenou mezerou ve zdi.

Tak zde se nekroutíte, ale musíte najít mezeru, do které se vejdete, když se dvě zdi sevřou. Nejprve čas plyne pomalu a děr je většinou v úrovni více. Jakmile se ale vše zrychlí a mezery začnou mizet, tak půjde do tuhého. Vaším úkolem je co nejrychleji prohlédnout terén a odhadnout, kde po sevření přežijete. Občas se to povede, občas ne. Během hraní také můžete sbírat bonusy nebo procházet portály do dalších prostředí.

Stáhnout City Dodge

Timberman

Nadějných her je v obchodě spousta. Jen některé ale mají potenciál stát se hitem. A nyní to vypadá, že máme na obzoru „nový Flappy Bird“. Hra se sice objevila už před dvěma měsíci, ale enormní zájem je o ni až poslední dny, kdy se zařadila mezi nejstahovanější v několika desítkách států, někde dokonce žebříček vede. Vývojář si určitě stěžovat nemůže, jde o jeho první hru, které se dostává takové pozornosti.

O co v ní ale jde? Jste dřevorubcem a kácíte strom. A to je ono. To je vše, doslova. Jak se to hraje? Tady tkví úspěch – vybíráte si, jestli seknete z pravé nebo levé strany. Přitom musíte dávat pozor, abyste se nenechali zasáhnout větví, v tom případě hra končí. Snažíte se dosáhnout co nejvíce odseknutých kusů z nekonečného stromu a zároveň si musíte dávat pozor, abyste sekali dost rychle, pokud neudržíte krok, tak hra také skončí. Za dosažené příčky si navíc odemykáte další dřevorubce. Hra není tak obtížná jak Flappy Bird, ale návyková je podobně. A už vznikají první klony.

Stáhnout Timberman

Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Zen Pinball

Nedávno jsme vás informovali o tom, že Zen Studios pracuje na novém herním stolu ve stylu The Walking Dead. Ten se po vydání objeví v této hře, která v základu nabízí jeden herní stůl – Čarodějovo doupě. I v tom se ale dost vyřádíte, naleznete v něm spoustu tajných vchodů do menších miniher nebo dalších skrytých místností a hlavně si můžete vyzkoušet, zda je to dobrá hra a zda by vás bavila i na dalších stolech.

Pokud se vám zalíbí, tak si můžete dokoupit další tematické herní stoly, jako jsou jednotlivé komiksy od Marvelu (Iron Man, Captain America, Wolverine, X-Men, Blade nebo třeba Hulk), hrdinové světa Star Wars (najdete tu stoly zaměřené na Hana, Luka a Leu, Anakina, Yodu či třeba Darth Vadera) nebo úplně samostatné příběhy (Paranormal, Tesla či Epic Quest). Jedna hra trvá poměrně dlouho a každý stůl vám také chvíli vydrží.

Stáhnout Zen Pinball

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Mac App Store (zdarma)

Army of Darkness Defense

Pokud jste se nenarodili včera, tak vám možná něco říká film Armáda Temnot. Jde vlastně o hororovou komedii od Sama Raimiho, kde se hrdina Ash dostane do středověku s pistolí a motorovkou a jelikož chce zpět, tak musí ukrást Knihu mrtvých. Vše se ale nějak pomotá a on musí čelit útoku nemrtvých nepřátel. Tuto látku vzali vývojáři z Backflip Studios a udělali z ní defense hru, která by vás mohla pobavit, i když nejste fanoušky filmu.

Ujmete se role Ashe a máte za úkol ubránit Knihu mrtvých před útokem nemrtvých. Nebudete v tom ale sami – pomohou vám vojáci, jako jsou třeba rytíři, kouzelníci, lučištníci nebo i obyčejní farmáři. Vylepšovat můžete ale i svého hrdinu a jeho schopnosti. Ten dokáže nepřátele zasypat kameny, šípy nebo je nechat vcucnout temnou knihou. Také disponuje puškou na dálku a zblízka útočí pěstí, případně motorovou pilou.

Stáhnout Army of Darkness Defense

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)