FreeBox: útok Římanů z Marsu a další skvělé hry zdarma

7

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes nás čeká jedna legendární stavěcí hra. Pak se budeme muset ubránit nátlaku mimozemských Římanů, které vede bůh Mars. Nakonec si trochu zaspojujeme barevné bodíky v logicko-postřehové hře a skončíme u skákačky s nindžou v hlavní roli.

Minulý týden to bylo trochu drsnější a nic moc pro slabé povahy. Střílet nebohá zvířátka kvůli sportu není zrovna chvályhodné a armáda mumií by vystrašila leckoho. I dnes nás sice čeká akce, ale nemělo by jít o nic amorálního. No skutečně, pro Windows Phone to dnes bude stavění. A ačkoliv tam také může dojít k tragédii, tak to nikoho nerozhodí. Druhá hra nás vezme do Říma, kde budete poslední záchranou před zlovolným Marsem. Třetí hra nebude akční vůbec, ale zabaví vás královsky a poslední kousek je o běhání, skákání a sekání.

FreeBox – Tower Blocks, Romans From Mars, Dots, NinJump Rooftops

Tower Blocks

Naprosto realistický simulátor stavění mrakodrapů, to je Tower Blocks! Princip této hry vám určitě není neznámý, frčel už v dobách telefonů s klasickou konstrukcí. Je to vlastně hrozně snadné – na háku vám visí jeden blok domu. Trochu se to celé hýbe a vy musíte v ten správný okamžik blok pustit, aby dosedl co možná nejpřesněji. Pak je tu ta klasická animace, jak se do bytů nebo kanceláří slétnou lidé. Kdo to nehrál, jako by nebyl.

Ne vždy se vám ale podaří posadit blok přesně, což přispívá k nestabilitě celé věže. Ta se pak sama může trochu houpat. Stejně tak může být obtížné sázet nové části – musíte se snažit třeba vyvážit balanc na druhou stranu. Jakmile na sebe posadíte dva stejné, tak se změní v jeden veliký. Tower Blocks nabízí několik úrovní, stoupající obtížnost a spoustu různých prostředí. Určitě neuškodí na tuto hru zavzpomínat. A pokud to někdo nehrál, tak má příležitost nyní.

Stáhnout Tower Blocks

Google Play (zdarma)

Romans From Mars

U Jupitera! Bůh Mars byl vyhnán a nyní se vrací, aby porazil římskou říši. Na pomoc si vzal mimozemšťany až z Marsu. Vy jste tak se svým samostřílem poslední záchranou pro celou říši. Naštěstí máte na své straně Jupitera, který vám pomůže svými magickými schopnostmi, dokáže na nepřátele seslat blesky nebo je zmrazit. Zbytek je ale na vás. Nepřátelští Římané se proti vám ženou po vlnách.

Bojujete proti nim tak, že tapnutím na nějaké místo určíte cíl střely. Samostříl pak vystřelí šipku na vámi určené místo. Aby to nebylo snadné, tak to chvíli trvá a útočníci se pohybují, takže musíte předvídat jejich pohyb a snažit se střílet trochu před ně. Nebylo by vůbec snadné trefit je přímo, takže šipka po dopadu udělá malou vlnu, která zraní všechny v dosahu – proto můžete šikovně ničit několik nepřátel najednou. Svoji zbraň a Jupiterovy útoky si můžete také vylepšovat.

Stáhnout Romans From Mars

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Dots: A Game About Connecting

Když uvidíte obrázky této hry, tak si asi neřeknete, že to bude super zábava. Hra má skvělý minimalistický vzhled, a proto jsem si ji stáhl. Moc jsem ale nevěřil hratelnosti. Spojovaček tu máme mraky, ale tato mě velmi bavila. Máte na výběr mezi několika módy – časovkou, omezeným počtem tahů a nekonečným módem. Začnete a pak je to skutečně jen o spojování. Chytnete nějaký barevný bod a snažíte se ho horizontálně a vertikálně propojit s dalšími body.

Všechny spojené body vlastně sbíráte do zásoby. Pak si za ně můžete kupovat bonusy pro ještě rychlejší sbírání. Hra funguje tak, že když body spojíte (minimálně 2), tak zmizí a celý sloupec se posune. Proto můžete plánovat a snažit se vytvářet čtveřice. Jakmile totiž spojíte čtverec a uzavřete ho, tak se seberou všechny tečky stejné barvy. V časovém módu to půjde hůř, ale na tahy si můžete plánovat královsky. Perfektní jsou také odznaky, které dostáváte za plnění cílů.

Stáhnout Dots: A Game About Connecting

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

NinJump Rooftops

NinJump vám jistě není neznámý. Deluxe verzi jsme ve FreeBoxu už dokonce jednou měli. Dnes si dáme nové pokračování, které je ale trochu jiné. Název Rooftops by vám mohl mnohé napovědět – nepoběžíme vertikálně, ale horizontálně. Už tedy neskáčete mezi dvěma domy, ale běžíte po střechách. To hodně změnilo ráz hry, tentokrát sbíráte mince, ale staří známí nepřátelé zůstávají. Potkáte nindžu házejícího hvězdice, modrého ptáka i drobnou lasičku.

Stále také platí, že když zničíte tři stejné nepřátele v řadě, tak dostáváte bonus. Naskočíte tak třeba na velkého ptáka, který vás poponese hodně dopředu. V předchozí hře také nebyl problém sehnat štít, tady je velmi vzácný, narazit můžete ale třeba na vylepšení skoků nebo na žetony. Ty po konci hry házíte do automatu, který vám může dát nějaké bonusy. Za nasbírané mince si samozřejmě vylepšujete postavu. Stejně tak si můžete kupovat nové převleky.

Stáhnout NinJump Rooftops

App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Filip Hruboň
Filip Hruboň
Škoda že nebyl vtípek na konec !
Gard
přidávejte trochu víc wp her je jich tam taky poměrně dost a 1 hru ze 4 je docela slabé
stepo
Samozřejmě, třeba skvělá tahova rpg pecka Juggernaut Revenge of Sovering. Hra je zcela zdarma a navíc v nejsou nutné microtransakce, vím to protože jsem ji už celou dohrál. A bez real money. :-P Pak třeba Dark Meadow..dále Bladeslinger, Ma svou speciální verzi zdarma, je ale i placená verze. Dále Dungeon Hunter 3-4 vše zdarma, vy s prominutím pořád jen ukazujete takové ptákoviny, ale ještě jsem neviděl nějakou pořádnou akční hru. Tak snad to napravite, jinak se mi váš seriál o hrách moc líbí, a řekl bych že by jste nemuseli nutně ukazovat jen hry zdarma. Jo ještě hra co stojí za to, jmenuje se
tom
Dobrý den, stáhl jsem si hru Dots, ale potřebuji poradit, jak odemknout nekonečný mód. Děkuji za odpověď.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze