FreeBox: akrobacie v Jet Car Stunts a další skvělé hry zdarma

4

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Vítejte u prvního dílu v roce 2014, dnes začneme něčím pěkně provařeným, co by ale mohlo zajímat uživatele Windows Phone. Dále se podíváme do jedné zamrzlé pohádky, vysvobodíme zlatou cihlu a dojde i na závodění a akrobacii.

Po menší pauze vás opět vítám u našeho jinak pravidelného seriálu FreeBox. Možná ho vidíte prvně, takže se sluší připomenout, že se jedná o seriál, který vychází každý pátek a ukazuje zajímavé hry zdarma. Ty bývají čtyři, začínáme něčím pro Windows Phone a další hry jsou většinou pro iOS i Android. Občas se nám to hezky míchá. Věřím, že se tu také najdou tací, kteří dostali nový tablet nebo telefon a shání teď nějaký dobrý materiál k hraní, za nějž nezaplatí ani korunu. V takovém případě vám doporučuji projít i starší díly, kde najdete výběr toho nejlepšího – samozřejmě zdarma.

FreeBox #24 – Subway Surfers, Frozen, Jet Car Stunts, Unblock Free

Subway Surfers

Pro Windows Phone dnes vybírám hru, která rozhodně není novinkou, ale mohla by zajímat všechny, kteří si právě pořídili telefon s tímto systémem. Ve FreeBoxu jsme měli již několik her, které fungují na stejném systému – prostě běžíte kupředu, sbíráte mince a jednoduchým tažením po obrazovce skáčete, kloužete a přeskakujete z dráhy na dráhu. Přitom nesmíte nabourat nebo se nechat chytit. V současné chvíli si můžete stáhnout hru ve speciálním vánočním motivu.

Hraní má dva rozměry. V tom prvním prostě sbíráte mince a bonusy a výdělek si následně vylepšujete postavu či kupujete nový hoverboard. Také si můžete kupovat úplně nové hrdiny, jednorázové bonusy či vylepšovat bonusové předměty, na které narazíte během hraní. To jsou třeba boty, jetpack, magnet na mince a podobně. Druhý rozměr je mnohem zábavnější. Když si hru propojíte s účtem na Facebooku, tak můžete soupeřit s vašimi přáteli, předhánět se a věřte mi, že určitě narazíte na spoustu kamarádů, kteří Subway Surfers hrají. Na zabití času je totiž perfektní.

Stáhnout Subway Surfers

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Frozen Free Fall

Nemusíte se bát nějaké nepovedené hry podle filmu. Těch je k mání až moc. Zde na to šli v Disney jinak a připravili kopii Bejeweled, kterou akorát oblékli do filmového hávu. To znamená, že postupujete po úrovních a plníte zadané úkoly. Třeba dostanete omezený počet tahů, během kterých musíte nasbírat požadované skóre. Jindy třeba dostanete za úkol postupně dostat předmět z jedné strany pole na druhou.

To vše se odehrává v zamrzlém prostředí. Doprovázejí vás postavy z filmu, některé mají speciální schopnosti, které ale nijak zvlášť nepotřebujete. Po vyčerpání si je stejně musíte dokoupit. Základem je prostě spojování krystalů stejné barvy. Při tom se snažíte docílit co největšího skóre, za což jste odměňování hvězdami. Pokud se vám úkol nepodaří splnit, tak přijdete o jeden život. S tím se ale moc trápit nemusíte, hra není nijak obtížná. A pokud vás už nebaví Candy Crush Saga, tak by Frozen Free Fall mohl být dobrou náhradou.

Stáhnout Frozen Free Fall

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Jet Car Stunts Lite

Pro iOS už vyšel druhý díl, ale proč se nevrátit k jedničce, která je i pro Android a Windows Phone (pro WP je zdarma demo)? Hra nejvíc připomíná Trackmanii, ale přeci je něčím zajímavá. Je také hlavně o zručnosti, ale více se zaměřuje na vaše letecké schopnosti. Pro ovládání využijete nejen brzdu a plyn, ale zároveň trysku, která vás může dostat do vzduchu, což se bude velmi často hodit.

Zatáčíte nakláněním, ale zároveň musíte telefon naklánět i dopředu nebo dozadu pro lepší odraz při vzlétání. Dráha se často skládá jen z několika plošinek, ze kterých můžete velmi snadno spadnout. Hraní je tak poměrně obtížné a chvíli vám bude trvat, než tratě zvládnete na první dobrou. Každou trať budete minimálně několikrát opakovat. Stejně jako při té Trackmanii.

Stáhnout Jet Car Stunts

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Unblock Free

Na konec si nechme jednu hru, která se hodí pro kratší příležitosti. Takové to, když jedete v tramvaji, čekáte u doktora nebo sedíte na záchodě. Variací na Unblock Free najdete hodně. A přestože konkrétně tato hra není pro WP, tak i tam naleznete hry, které jsou téměř identické. O co v nich jde? Na herním poli je zlatá cihla, kterou musíte dostat ven. V cestě jí ale stojí dřevěné položky, které musíte postupně přesouvat tak, aby uvolnily místo.

Samozřejmě začnete v úrovních, které jsou vyloženě primitivní, kde stačí udělat pár tahů a cesta do cíle je volná. Na výběr máte ze dvou režimů – buď si pustíte relaxační mód, ve kterém nejde o žádné skóre, nebo se rovnou vrhnete (a to doporučuji) na bodovanou hru. Není v tom žádný rozdíl, jen zde se vám počítá počet tahů a můžete tak sami sebe překonávat. Úrovní je doslova hromada ve všech možných kategoriích a u těch složitějších se skutečně zapotíte.

Stáhnout Unblock Free

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
grid
Jet Stunt je pecka. Rozhodne stoji za to si zahrát pokud vás baví tento typ hry. Ale nevím proc recenzovat po roce nebo kolik od vydání
Marek
Diky za tipy i pro WP. Moc si toho vážím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze