Fotoromán: jak se opravují mobily (tablety, notebooky)

7

Regionální servisní středisko Aceru na okraji Brna slaví v těchto dnech deset let od svého založení. Při té příležitosti jsme se mohli podívat za jeho zdi a nahlédnout trochu pod pokličku průběhu opravy – ať už jde o mobily nebo třeba notebooky nebo desktopy této značky. Věděli jste například, že zde hrají důležitou roli barvy?

Těmito vraty každé ráno přivážejí auta asi 400 zakázek z celé střední Evropy. Po jejich vybalení se jich ujmou pracovníci na příjmu. Jejich úkolem je zjistit, v jakém stavu přišly a také je správně přiřadit oddělení, kde bude probíhat oprava.
Povšimněte si barevných oblastí na podlaze. Jejím úkolem není zpříjemňovat zaměstnancům pracovní prostředí, ale pro rozlišení jednotlivých zakázek tak, aby se žádná zbytečně neztratila nebo nezdržovala.
Základním vybavením je elektrický šroubovák, případně jiné zařízení pro rozebírání. Nezbytnou součást také tvoří speciální software pro diagnostiku, který si Acer vyvíjí sám. Většina oprav pak spočívá ve výměně vadného dílu. V 93 % případů jsou na skladě přímo v Brně.
Po provedené opravě a testování je potřeba výrobek zabalit a odeslat zpět. I na to zde mají specializované oddělení a prostředky.
Nesmíme zapomenout ani na callcentrum, které je nezbytnou součástí servisu. Slouží nejenom ke komunikaci se zákazníky, ale také dokáže předejít tomu, aby se přístroj v servisu vůbec ocitl. To platí zejména o softwarových závadách. Proto zde mají k dispozici většinu produktového portfolia Aceru.
Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
To je skôr také slabšie leporelo a nie román :)
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
No,pod nazvom Fotoroman som si predstavoval trosku dlhsi clanok,ale i tak diky,taketo clanky "Behind the scenes" su vzdy uzitocne.
Peter

Aka znacka taky servis neskutocny bordel a to zrejme upratovali ked povolili fotit.Skratka des a hruza a to sa neda odfotit ten vysledok co vam poslu ako opravene.Ale je tu padny dovod preco tuto znacku nekupovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze