Fotoduel kompaktů: jak fotí ASUS ZenFone 8 vs. Samsung Galaxy S21?

Fotoduel kompaktů: jak fotí ASUS ZenFone 8 vs. Samsung Galaxy S21?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Srovnávané telefony mají identickou hmotnost i podobné rozměry
  • Porovnejte snímky z hlavního fotoaparátu, ultraširokoúhlého objektivu i selfie kamerky
  • Včetně ukázky fotek ve zhoršených světelných podmínkách

ASUS ZenFone 8 nás v testu oslovil kvalitním 120Hz AMOLED panelem, výkonným Snapdragonem 888, ale také dnes již vcelku kuriózním 3,5mm jackem, který se navíc výrobci povedlo vměstnat do nebývale malého těla. Za povšimnutí stojí rovněž fotovýbava čítající kvalitní 12Mpx ultraširokoúhlý objektiv s automatickým ostřením či 64Mpx hlavní fotoaparát od Sony.

Z důvodu podobnosti rozměrů a částečně i fotoaparátů jsme se proto rozhodli novinku porovnat se Samsungem Galaxy S21. Mezi fotografiemi najdete snímky pořízené během dne i v noci, ale také ukázku ze selfie kamerky. Barevné podání u pořízených snímků spíše více odpovídá realitě u ZenFonu 8, další rozdíly, jako je úroveň detailů, práce s HDR či účinnost nočního režimu, již porovnejte sami. První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří ZenFonu 8, druhý pak Galaxy S21 (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením, které také automaticky aktivovalo noční režim. Fotografie si můžete prohlédnout v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy). Do komentářů nám nezapomeňte napsat, který ze srovnávaných smartphonů podle vás fotí lépe.

ASUS ZenFone 8
Samsung Galaxy S21
Diskuze ke článku
Petr Oliva
Petr Oliva
Zajímalo by mě kolik lidí si zkusí slepé porovnání a kolik tedy vykřikuje jen na základě oblibenosti/neoblíbenosti značky.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Pěkná bída u Samsungu :D a ty barvy a to nebe :D lol
Tomáš Brenkus
Tomáš Brenkus
Dobrý den, v jakém rozlišení jste fotili u obou telefonů?
Jiří Peterka
Jiří Peterka
Asus příjemně překvapil. Čekal bych mnohem větší rozdíl v kvalitě fotek ve prospěch Samsungu (ta modrá obloha je hrozná). Asus má teplejší barvy a někdy vyšší kontrast. Někdy se mi víc líbil Asus, jindy Samsung. U nočních fotek by byl rozdíl asi větší. Díky za srovnání, hodně mě zrovna takové zajímalo. Spíše mě to uklidnilo, že foťáku Asusu není třeba se bát...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze