Fotoduel Google Pixel 4a vs. Apple iPhone 13: kompaktní, přesto bez kompromisů

12
Fotoduel Google Pixel 4a vs. Apple iPhone 13: kompaktní, přesto bez kompromisů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Fotoaparáty jsme vyzkoušeli v různých světelných podmínkách
  • Posuďte kvalitu pořízených fotografií

Doba extrémně kompaktních smartphonů je již dávno pryč, ovšem stále na trhu naleznete telefony, kterým lze, s trochou nadhledu, říkat kompaktní. Už třeba jen kvůli tomu, že přední stranu nehyzdí zbytečně velké rámečky a mobil zkrátka dobře padne do ruky. Pokud chcete kompaktní smartphone a navíc takový, který umí i špičkově fotit, výběr se opět ztenčuje.

Ale i takové kousky existují. Dnes jsme do fotoduelu vzali iPhone 13 a Pixel 4a. Někdo by mohl namítnout, že srovnáváme telefony z různých cenových pater a s různým počtem fotoaparátů, ovšem, jak ukázal i dnešní fototest, ne vždy fotí lépe dražší a výkonnější kousek. Nebo se snad pleteme?

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří iPhonu 13, druhý pak Google Pixelu 4a (posuvník umístěn vlevo). Do komentářů nám nezapomeňte napsat, který telefon podle vás fotí lépe.

Za zapůjčení Pixelu 4a děkujeme společnosti CZC.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.

Fotoduel Apple iPhone 13 vs. Google Pixel 4a

Fotografie v původním rozlišení

Podívat se samozřejmě můžete i na fotografie v původním, nezměněném rozlišení. Fotografie jsou nahrány tak, jak je naleznete i ve srovnání, lichá čísla fotografií patří iPhonu, sudá Pixelu.

Diskuze ke článku
Jiří Štrobl
Jiří Štrobl
Naposledy upraveno: 17. 10. 2021 23:12
Tak Pixel 4a mám a musim říct, že jsem opravdu spokojen, fotky to má parádní s přihlédnutím k ceně. Výhoda je i kompaktní velikost. Jinak je logické, že by fotky u iPhone 13 měly byt mnohem lepší, ale podle toho srovnání se tak neděje.. ano denní fotky vypadají lépe, ale ty v horších světelných podmínkách mě překvapily - to opravdu nefoti iPhone lépe? Hold software od Googlu to prostě umí i s jednou čočkou no. Ale je taky dobré aby se autor podíval na fotky a řekl, která z nich vlastně odpovídá víc realitě. Mám pro srovnání iPhone 8, který ma stejný fotoaparát jako loňský iPhone SE. Tyhle 2 modely se tak nějak mohou reálně srovnávat. A překvapilo mě taky, že denní fotky vypadají lépe z iPhonu, takové lépe prosvětlené a vybarvené.. ale když jsem to srovnal s realitou, tak víc věrohodné to bylo z Pixelu..
Mirek
Mirek
Jednoznacne iPhone, ale fotky v noci a v pritmí se mi zdaji lepsi u Pixelu
Ivosh Kingfisher
Ivosh Kingfisher
Srovnávat víc jak rok starý Pixel 4a s nejnovějším iPhonem 13? 😀 To snad ne... Proč jste nesrovnávali alespoň Pixel 5 když už???
No jinak 4a je o víc jak polovinu levnější než iPon a že by tomu teda odpovídal rozdíl v kvalitě fotek, to nemohu říct 🤷
Pavel Gabriel
Pavel Gabriel
Fotky v exterieru jsou lepsi v podani Pixelu, avsak nocni vypadaji lepe z iPhonu.
Fotky z iPhonu maji nezadouci zluty filtr.
Ale cele toto "srovnani" je nicnerikajici, nebot neni znamo, ktera fotka (respektive barevne podani) vypovida vice realite.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze