Foťáky se Googlu povedly. V žebříčku DxOMark zamířil Pixel 6 Pro vysoko

1
Foťáky se Googlu povedly. V žebříčku DxOMark zamířil Pixel 6 Pro vysoko
Fotografie: Google
  • Pixel 6 Pro nabízí hned tři kvalitní snímače
  • Kvalitou se vyrovnává například nejlepšímu iPhonu
  • V žebříčku zaujal 7. místo se 135 body

Pixely jsou již roky vyhlášené jako skvěle fotící přístroje a na této lichotivé nálepce se nebude nic měnit ani s příchodem letošních novinek, zejména tedy vrcholného modelu Pixel 6 Pro. V nejnovějším vydání žebříčku DxOMark se novinka spolehlivě dostala do prestižní společnosti TOP 10 nejlépe fotících telefonů, když obsadila 7. místo se ziskem 135 bodů. Nejnovější mobil Googlu skončil jen bod za Huawei Mate 40 Pro a dva body za iPhonem 13 Pro Max.

Při podrobném testovaní fotografických schopností byl Pixel 6 Pro oceněn za úroveň detailů za jakýchkoliv světelných podmínek. Vyzdvihnut byl rovněž dynamický rozsah a kvalita textur u vzdálených objektů. Právě jemné detaily jsou zřejmě nejsilnější disciplínou, neboť vypadají ještě lépe než na Huawei P50 Pro či iPhonu 13 Pro Max.

Naopak mezi nevýhody patří malá hloubka ostrosti, která je však u fotoaparátů s tak velkým snímačem obvyklá, zejména při slabém osvětlení.

Google Pixel 6 Pro 512 GB

Rozměry163,9 × 75,9 × 8,9 mm, 210 g
DisplejOLED, 6,7" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 60 FPS
ProcesorGoogle Tensor,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 003 mAh
Diskuze ke článku
Martin Skalicky
Martin Skalicky
Je dobré říci si nějakou uživatelskou zkušenost. Měl jsem Google Pixel 4a 5g, kterému se po půl roce nafoukla baterka tak, že se celý mobil prohnul a trochu rozšklebil.
Reklamoval jsem jej u obchodníka. Reklamace nebyla uznaná, přestože je to relativně častý problém tohoto mobilu. Proč? Protože měl malou oděrku na boku.
Podmínky Googlu jsou takové, že mobil ztrácí záruku v případě jakéhokoliv vnějšího poškození, přestože může jít o prkotinu.
Mobil z tohoto důvodu nedoporučuji.
PS: Opravu si sami nezařídíte, na mobily nejsou náhradní díly v servisní síti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze