Ford a BlackBerry připravují novou verzi palubního systému Sync

8

Majitelé Fordu údajně nebyli spokojeni s multimediálními systémy ve svých vozech, a Ford se proto rozhodl spojit s BlackBerry, které Fordu pomáhá vytvořit třetí verzi svého palubního systému.

Ford pracuje na třetí generaci svého chytrého palubního systému a pro jeho vývoj si nevybral nikoho jiného, než kanadské BlackBerry. Americká automobilka tak reaguje na stížnosti majitelů vozů, kteří současný systém hodnotí jako příliš komplexní, těžkopádný a odtahující pozornost od řízení. Navíc často zamrzal a odpojoval připojená zařízení. Dosavadní systém pro Ford připravuje Microsoft, nová generace bude postavena na systému QNX od BlackBerry a má jít opravdu o velký mezigenerační rozdíl.

TIP: Je BlackBerry nový Apple? John Chen připomíná Steva Jobse

Ford Sync
Systém Sync doposud vyvíjel Microsoft

V nové, již třetí, verzi palubního systému Sync se máme těšit na větší font, zjednodušené prostředí, lepší hlasové ovládání, lehčí spárování s iOS zařízeními a větší dotykové zóny pro dotykové ovládání. První modely s tímto vylepšeným systémem se mají na americkém trhu objevit na podzim roku 2015 v moderních autech a pickupech pro rok 2016. Systém bude dostupný i v Evropě a Asii, ale bez bližšího upřesnění dostupnosti.

Zdroje: business.financialpost.com, microsoft-news.com

Diskuze ke článku
A
Ooooo me Blebleble...oooooohhh bleblebble...yeaaaaaah...nejuzasnejsi blekberrrry. :-)

?
Zase se tu slezou nejvetsi Blackberry exoti v cele s Grom51, JanoS a dalsi posuci. Jdu blej velebnosti
Xwert Is
Xwert Is
Celkom som zvedavý aky bude dizajn ui a taktiež funkcie a konektivita...
Smarter
Blackberry se zaclo darit, skvele.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze