FM rádio dorazí na Windows Phone 8 v následujících měsících

34

Zatímco v minulosti bylo FM rádio součástí základní výbavy většina mobilních telefonů, u současných smartphonů to již takovým pravidlem není. Nyní však tato funkce může slavit menší comeback, když se již s příští aktualizací operačního systému dostane i do mobilních telefonů s Windows Phone 8.

Když byl před několika měsíci představen operační systém Windows Phone 8, řadu lidí překvapilo, že nové telefony nemají funkci FM rádia, když telefony s předchozí generací operačního systému Windows Phone 7 tuto funkci měly. Nové smartphony nicméně všechen potřebný hardware pro provoz FM radia ve svých útrobách mají, a tak k jejímu zprovoznění stačí pouze úprava softwaru.

Tip: Update umožní měnit na Nokii Lumii 920 barevné podání displeje

Podle zdroje uvnitř Nokie se podpora FM radia dostane do Nokie Lumie 820 a Nokie Lumie 920 s příští velkou aktualizací GDR2 (General Distribution Release), která bude uvolněna letos v létě. Je však velice pravděpodobné, že se tato novinka bude týkat i dalších smartphonů s Windows Phone 8.

Tip: Některé Nokie Lumia 620 dostávají novou aplikaci na správu uložiště

Nokia nicméně plánuje pro své Lumie i řadu dalších vylepšení. Lumia 820 a Lumia 920 by měly dostat například odemykání dvojitým poklepáním na displej, ztišení telefonu otočením displejem dolů, opravu problémů s vnitřním úložištěm nebo možnost upravovat barevné podání displeje. Zda se všechny tyto novinky budou týkat i ostatních Lumií s Windows Phone 8, však není v tuto chvíli jasné. Nicméně novou aplikaci na správu volného místa však dostává v těchto dnech i Lumia 620.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Jeniik
A co Nokia Lumia 620 ?? Ta má také hardwerově integrované radio, jen zatím není softwerově aktivní a čeká na aktualizaci? Nebo radio nemá?
?
No ne tento super odladěný systém nemá funkční FM radio? A že by Nokia kopírovala všemi kritizovaný ťamťung?
Tom
Mám 920 a jsem s ní moc spokojen. Jediná chyba bylo rádio, takže se moc těším.
VoIP SIP
A co takhle konečně přidat do WP8 internetové telefonování VoIP SIP, nebo je to u mobilního telefonu zbytečná funkce, hlavně že bude mít rádio?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze