Find My Mobile od Samsungu dokáže lišáckým způsobem vyhledat i offline zařízení

1
Find My Mobile od Samsungu dokáže lišáckým způsobem vyhledat i offline zařízení
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Po aktualizaci aplikace Find My Mobile je možné vyhledat zařízení, která nejsou připojena k internetu
  • Samsung v takovém případě využije Galaxy zařízení, která se nacházejí v blízkosti

Každý určitě alespoň jednou v životě zažil krajně nepříjemný pocit, kdy v nejistotě hledal peněženku, klíče či telefon a v mysli již předem analyzoval, kde asi mohl zmíněné předměty zapomenout nebo ztratit.

V případě telefonů Samsung může v takovýchto případech pomoci služba „Find My Mobile“, která dokáže vyhledat ztracený či odcizený telefon. V nejnovější aktualizaci této aplikace navíc přibývá praktická funkce, která umožňuje lokalizovat zařízení, která nejsou připojena k internetu. Jak, ptáte se?


Princip fungování je jednoduchý. Pokud tuto funkci aktivujete, váš Samsung telefon se pokusí navázat komunikaci s dalšími Galaxy zařízeními v blízkosti, které tuto funkci rovněž využívají. Díky tomu lze zvýšit šance na naležení telefonu, který není připojený k internetu.

Novinka, která je dostupná u aplikace Find My Mobile verze 7.1.08.0, je defaultně vypnutá, funkci tedy nejprve musíte aktivovat. Zároveň je vhodné uvést, že s podobnou vychytávkou (popsanou na stránkách support.apple.com) již v minulosti přišel Apple. Jako první si této funkce všiml Max Weinbach.

Diskuze ke článku
thomaschek007
thomaschek007
A Lumie to mely daleko spolehliveji pres SMS od doby, co pamatuju ... Tak jeste par let a treba to taky bodou mit pres SMS a ne nesmyslny bluetooth, coz je fakticky zcela nepouzitelne v realne situaci ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze