Facebook umí vyhledat fotografie podle obsahu, prozatím jen v USA

Chcete vyhledat všechny fotografie na vašem Facebooku, na nichž je třeba moře nebo váš pes? Buď můžete složitě prohledávat jednotlivá alba, nebo (pokud jste v USA), lze vyhledávat fotografie podle obsahu, který stačí v galerii napsat. Do vyhledávání se zahrnou i výsledky vašich přátel a veřejně dostupné fotografie.

Facebook zpřístupnil funkci Lumos, která dříve sloužila jen pro pomoc zrakově postiženým uživatelům. Tato technologie se snaží poznat obsah na dané fotografii. Toho lze samozřejmě využít mnoha směry, Facebook aktuálně nasazuje možnost vyhledávání fotografií podle obsahu ve vaší galerii. Zkrátka stačí napsat, co na snímku hledáte a Facebook se postará o zbytek. Napsat můžete jak věc (televizor), tak také situaci (například tancující lidé) nebo opakující se objekt (černá košile).

TIP: Barra míří do Facebooku. Bude se starat o virtuální realitu Oculus

Facebook

Facebook není první, kdo vyhledávání podle obsahu nasadil, kupříkladu Google se již delší dobu chlubí stejným principem vyhledávání v aplikaci Fotky. Facebook zpřístupnil novou funkci pouze na území USA, prozatím není jasné, kdy se rozšíří i do dalších zemí.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze