Facebook ukázal Huawei záda. Nechce mít své aplikace na jeho telefonech

30
Facebook ukázal Huawei záda. Nechce mít své aplikace na jeho telefonech
Fotografie: pixabay.com
  • Na budoucích telefonech Huawei nebudou moci být aplikace od Facebooku
  • Týká se to například Instagramu, WhatsAppu a samozřejmě Facebooku

Kolem Huawei je v posledních týdnech velmi živo. Vše se točí kolem sporu mezi ním a vládou USA, která čínskou společnost zařadila na černou listinu. Co to znamená a může dále znamenat? Ve zkratce vzpomeňme na možnost, že Huawei nebude mít přístup ke Google službám a obchodu s aplikacemi. Aby toho nebylo málo, postavil se proti Huawei také Facebook, o čemž informovala agentura Reuters.

Dle dostupných informací se Facebook rozhodl, že již nadále nechce mít své aplikace předinstalované na telefonech Huawei. Zpravidla totiž na nových modelech Huawei či Honor najdete po prvním zapnutí Facebook, Instagram, Messenger a WhatsApp. Někdo takový krok schvaluje, jinému vnucování aplikací navíc vadí. Ať tak či onak, nově bude mít Huawei smůlu a tyto aplikace nebude moci na svých telefonech nasadit. Zda je bude možné uživatelem dodatečně nainstalovat je ve hvězdách a vše se odvíjí od případné dohody mezi Huawei a USA. Závěrem dodejme, že současných telefonů se to s největší pravděpodobností nijak nedotkne.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Jako kdyby neexistovaly mraky alternativních... A FB sám o sobě funguje i v prohlížeči, takže tím fakt strašně moc ublíží. Američtí zoufalci...
Martin
Největší Šmírák se bojí :D :D
Adamantium
At si fckbook ten bloatware strci do zadele. Konecne pozitivni zprava :-)
Dezinsekce
Konecne budu mit mobil bez srackovych aplikaci usetri mi to misto Dekuji a muzou i dalsi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze