Evropští filmaři natočili videa o svých městech pomocí Xperie Z5

14

Dnešní telefony nabízejí nejen vysoký výkon, ale i velmi kvalitní fotoaparáty. Zcela běžný je také záznam videí do 4K rozlišení. I z tohoto důvodu jsou dnešní chytré telefony často využívány filmaři k natáčení klipů či krátkých filmů. Této pocty se aktuálně dostalo i Xperii Z5 od Sony.

Sony Xperia Z5

Zrodila se totiž spolupráce mezi japonským Sony a pěti filmaři, kteří vytvořili dokumentární cyklus o evropských metropolích. Režiséři Lee Cheney Eric Beaupre, Oliver Valente, Lucas Jatoba a Giacomo Arrigoni natáčeli v Londýně, Paříži, Berlíně, Barceloně a Miláně. Výsledné filmy nabízejí pohled na město očima každého filmaře a vyprávějí příběh jedinečné městské kultury v živých barvách a křišťálově čistém obraze. Sony Xperia Z5 disponuje 23megapixelovým fotoaparátem s velikostí čipu 1/2,3" a světelností f/2.0. Ačkoliv postrádá klasickou optickou stabilizaci, funguje zde vlastní systém elektronické stabilizace od Sony, který dopomáhá vytvářet neroztřesená videa až ve 4K kvalitě.

TIP! Recenze Sony Xperia Z5 – Stop kompromisům

Sony Xperia Z5

Jun Makino, Senior Manager, Product Experience Marketing společnosti Sony Mobile, uvedl: „Velmi se nám líbí filmy, které tito režiséři natočili. Každý z nich má jinou atmosféru a každý nám přibližuje jedno z měst, která již v nějaké podobě známe. A nejen to – jejich díla také dokládají, že Xperia Z5 nabízí zkušeným i začínajícím autorům možnost tvořit úchvatné snímky i videa. Vše, co k tomu potřebují, mají ve své dlani.“

Přečtěte si: Řady Xperia Z a M skončí, naznačilo nám na MWC Sony

Všechny krátké filmy, které byly natočeny ve 4K kvalitě telefonem Xperia Z5, jsou již nyní ke zhlédnutí na oficiálním kanálu YouTube společnosti Sony Mobile.

Sony Xperia Z5 – videopohled

Technické parametry Sony Xperia Z5

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72 × 7,3 mm, 154 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát23 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 28 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 100 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:21 hodin
DostupnostQ4 2015,
Graf ceny produktu Sony Xperia Z5 poskytuje server Heureka.cz

Zdroj: Tisková zpráva Sony

Diskuze ke článku
Lukas
Dobrá videa, kéž by Sony mělo jen lepší Marketing, jako Samsung ( viz. jeho propagace teď v Praze na S7)
Přitom jsou to výborné telefony (celá Z série)
pít
Nevím osobně bych se tím teda nechlubil. Takové věci vznikají aby ukázaly výjimečnost zařízení, tady to vidím na funkci kterou bych asi nepoužíval, soudě podle "kvality" pořízených videí. Ani u Sony nemá 4K video význam, protože to potom dopadne takto. Raději fullhd s pořádným framerate, než 4K za každou cenu. Série Z je dobrá, ale na řadu Galaxy od Samsungu prostě nemá. Sony bych doporučil změnit design, měl jsem Z2,3 a další jsem už nekoupil, protože ty telefony vypadají skoro stejně, se všemi neduhy. Roztřesené a trhané video jim k úspěchu určitě nepomůže.
JaroB
Inak tu je krásna ukážka toho ako zle fotí Z5 v noci ...je to hnus a odpad ako by to niektorý zaslepenci nazvali

http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4551/4974396/1/
Areon
Co se týká videa tak za mě má Xperia Z5 nejlepší obraz. U fotografii je to sporné, ale video je úplně jiná liga, Steady shot odvádí v tomto lepší službu než optická stabilizace která by obraz rozvlnila. Videa jsem viděl a proti kvalitě se nedá říct ani popel. Jsou k dispozici na českým youtube kanále SONY: https://www.youtube.com/user/sonyxperiacz/videos

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze