eRoušku využívá už 420 tisíc lidí. Přidejte se také do boje proti koronaviru

aktualizováno
eRoušku využívá už 420 tisíc lidí. Přidejte se také do boje proti koronaviru
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Informace se objevila na Twitteru Chytré karantény
  • Co největší rozšíření aplikace mezi uživatele je přitom klíčové pro její účinnost

Aktualizováno 22. 9. 2020

Na Twitteru Chytré karantény se lze dočíst, že eRoušku nainstalovalo ke včerejšku už 420 tisíc uživatelů. To znamená, že během dvou dní (od soboty 19. 9. 2020 do pondělí 21. 9. 2020) se ji rozhodlo využívat dalších 180 tisíc lidí. Zopakujme, že její rozšíření je klíčové k tomu, aby byl nástroj účinný a nebyly nutné plošné restrikce ze strany státu.


Původní zpráva z 19. 9. 2020

Epidemiologická situace v České republice není podle odborníků dobrá – jedním z nástrojů, který by měl pomoci v boji proti koronaviru, je přitom nová aplikace eRouška. Ta je ve verzi 2.0 ke stažení od čtvrtečního večera (pro Android i iOS, odkazy níže) jako aktualizace původní verze, která se však příliš velké oblibě netěšila i kvůli technickým problémům. Ty však vývojáři vyřešili, stejně jako ochranu soukromí, kdy nová verze využívá Apple/Google protokol a informaci o rizikovém kontaktu nedostane nikdo jiný než vy. Nejčastější otázky ohledně aplikace mimochodem rozebíráme ve videu níže.


Na Twitteru Chytré karantény se přitom dnes objevila informace o tom, že aplikaci v současné době najdeme už ve zhruba 240 tisících zařízeních. Její rozšíření je přitom klíčové k tomu, aby byl nástroj účinný a nebyly nutné plošné restrikce ze strany státu.

eRouška: Vše co potřebujete vědět

Stáhnout eRouška

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
Covid je slušný zastrašovací nástroj pro bojíky a úzkostné. Covid je totální šaškárna a přefuk.
j z
j z
Epidemicka situace a nikoliv epidemiologicka. i kdyz... pokud se snazite rict, ze je “hlavni epidemiolog” bures tulpas, tak potom je to dobre.
David Holman
David Holman
Mám dotaz. K čemu mi vlastně bude dobré, když mi ta aplikace oznámí, že jsem potkal tři COVIĎáky?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze