E-ink opět na scéně. Tentokrát v Hisense A2 Pro

9
E-ink opět na scéně. Tentokrát v Hisense A2 Pro
  • Za 9 tisíc Kč dostanete dva telefony v jednom
  • E-ink ušetří baterii i odlehčí vaším očím při čtení
  • E-ink je zcela plnohodnotný a ve všem dokáže nahradit barevný displej na druhé straně
  • I přes dva displeje není šířka zařízení nijak přehnaná

Značku Hisense možná mnozí z vás ani neznají. Ovšem pokud jste pokud jste poslední dny četli mobilenet.cz pečlivě, tak jste již určitě pár modelů této značky zahlédli. Tím nejzajímavějším je přitom model A2 Pro.

Hisense A2 Pro – MWC 2018

5,5palcový telefon s Full HD rozlišením vypadá na první pohled běžně. Ovšem jen do okamžiku, než jej otočíte. Na druhé straně se totiž nachází e-ink displej, který je navíc zcela plnohodnotný. Pokud budete chtít, barevný displej nemusíte ani používat a vše obsloužíte přes e-ink. Odezva e-ink je pomalejší, ale i přesto jej můžete využívat například i u focení. Při focení selfie je to navíc praktické, protože můžete využít hlavní fotoaparát. Pro případy, kdy chcete uskutečnit videohovor na barevném displeji je zde ale i druhý fotoaparát na druhé straně.

E-ink displej o úhlopříčce 5,2palce a rozlišení 540 × 960 pixelů šetří baterii i oči při čtení. Výdrž na nabití by měla být cca 2 až 4 dny dle používání. Baterie je přitom velká standardních 3 090 mAh.

Zbytek telefonu je zcela průměrný. Překvapilo nás, že i přes druhý displej není nijak extra široký a dobře se drží. Po stránce hardwaru bychom již pouze vyjmenovali technické specifikace z našeho katalogu. Mezi nejdůležitější ale patří procesor Snapdragon 625, 4 GB RAM a 64 GB interního úložiště. Co se týká ceny, ta by měla činit cca 9 tisíc korun. K dostupnosti bohužel nemáme informace.

Hisense A2 Pro

Rozměry? × ? × ? mm, ? g
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx
Procesor
Paměťúložiště: ?
Akumulátor? mAh
Diskuze ke článku
Jerry
Nemusí to být vůbec špatné pro toho, kdo většinu času stráví na Messengeru nebo Whatsappu... To by eink bohatě stačil a výdrž by byla místo jednoho dne klidně dvoudenní, protože displej je zdaleka největší žrout baterie....
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Koncept dobry, ale 210 PPI na e-paperu neni na cteni zdaleka idealni. Az se dostanou nad 300 PPI, jako ma Paperwhite, tak to zacne byt zajimava alternativa.
čtenář ebooků
Hisense to ale ,,zabil,, lesklou stranou e-nku. To tu pohodlnost čtení, zvlášť venku, dost snižuje. A také na přední straně jsou ovládací prvky přímo na displeji. Ytaphone 3 má stejné HW parametry a navíc ten zadní e-ink je krytý matným sklem. Ovládací prvky má jako podsvícená HW tlačítka pod hlavním displejem. Vyrábí jej pro firmu Yota ZTE. Ideální jako kombinace smartphonu a e-ink čtečky.
čtenář ebooků

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze