Dražší Nokie dostanou aktualizaci umožňující odemykání obličejem

1
Dražší Nokie dostanou aktualizaci umožňující odemykání obličejem
  • Čtveřice Nokií obdrží aktualizaci, která jim přidá funkci odemykání obličejem
  • Samotná aktualizace dorazí formou OTA na Nokie 8, 8 Sirocco, 7 a 6.1

Jedním z dnešních trendů je odemykání telefonů pomocí rozpoznání obličeje. Funkci patrně nejvíce zpropagoval iPhone X od Applu, který využívá pokročilé biometrické senzory, a není tak snadné funkci oklamat. Mnozí další výrobci však do telefonů funkci nasazují pouze v kombinaci s čelní kamerkou. To bude případ i současných Nokií, které nemají nezbytný hardware. Přesto si uživatelé budou moci nastavit odemknutí na základě rozpoznání obličeje čelní kamerkou.

Výrobce novou funkci potvrdil pro Nokii 8 Sirocco, Nokii 8, Nokii 7 Plus a Nokii 6.1. Funkce se zpřístupní po obdržení aktualizace, která by měla dorazit během letních měsíců. Ohledně případných dalších modelů značky Nokia prozatím tato funkce oznámena nebyla. Je nasnadě, že například nesplňují hardwarové požadavky procesoru. Na druhou stranu například Nokia X6 by se funkce později dočkat mohla.

Diskuze ke článku
Jaroslav Loskot
Jaroslav Loskot
Tady mi něco nehraje, Nokii 7 Plus mám a v Smartlock nastavení funkce odemčení obličejem je už teď. Ok, sice je tu krok s poklepáním na displej a tažením prstu ale tak jako tak, tenhle bezpečnostní prvek už tam je ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze