Dimensity 9000 od MediaTeku v benchmarku pokořil nejlepší Snapdragon i Exynos

21
Dimensity 9000 od MediaTeku v benchmarku pokořil nejlepší Snapdragon i Exynos
Fotografie: MediaTek
  • Dimensity 9000 v benchmarku Geekbench překonal Snapdragon 8 Gen1 i Exynos 2200
  • Výrobu čipsetu obstarává společnost TSMC

Technologický vývoj v oblasti mobilních procesorů míří překotným tempem dopředu a své o tom ví i dříve tak trochu opomíjený výrobce MediaTek. Společnost v minulosti vyrábějící převážně méně výkonné čipsety pro nižší (střední) třídu má se svým doposud nejvýkonnějším čipsetem Dimensity 9000 opravdu velké ambice. Novinka vyrobená 4nm procesem (společností TSMC) podle výsledků benchmarku Geekbench s vcelku markantním náskokem překonala Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 i Exynos 2200. Tyto procesory se rovněž chlubí 4nm výrobním procesem, za jejich produkcí však stojí Samsung. Dimensity 9000 má být rovněž cenově dostupnější než nejnovější generace Snapdragonu.


Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Koho to zajima. Stejne nebude v modelech ktere by konkurovali top telefonum se Snapdragonem ci Exynosem. Zase ve stredni tride kde bude max prave twn vykon a nulovej fotak s vybavou. O nicem...
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Super, velká konkurence.. Když si vezmu že je to na skoro na úrovni A15.. Počítám že další verze bude chtít ukázat sílu proti A16.
PeterSqu
PeterSqu
Ten clanek je trochu nesmysl, mrknete na porovnani snapdragon 8gen1 vs dimensity 9000 na nanoreview.net a zjistite,ze treba v zivotnosti baterie 8gen 1 vede..takze procesor dim 9000 ma sice silne hrube skore , o vsem ve vsem lepsi neni..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze