Detailní obrázky chystaného iPhonu 15 Pro. Apple výrazně ztenčí rámečky

4
Detailní obrázky chystaného iPhonu 15 Pro. Apple výrazně ztenčí rámečky
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vzhled bude založen na titanovém rámu a oblejších bocích
  • Rámečky mají být tlusté jen 1,55 mm
  • Změna se dotkne také všech tlačítek

Do představení nové generace iPhonů zbývá přibližně 5 měsíců, což je na jednu stranu dlouhá doba, na tu druhou už však výrobce bude mít zřejmě vše podstatné připravené a není velkým překvapením, že se nedaří chystané modely udržet pod pokličkou. Sadu kvalitních obrázků, na kterých je údajně finální podoba iPhonu 15 Pro, přinesl 9to5mac.com.

Apple iPhone 15 Pro

V prvé řadě vás jistě zaujme čelní strana, kde Apple zapracoval na velikosti rámečků. K potěšení všech je zmenšil, rámečky na všech čtyřech stranách mají být tlusté pouze 1,55 mm. Zdánlivě je tak displej takřka bez rámečků, což se kladně projevilo na celkových rozměrech. Ty mají činit 146,47 × 70,46 × 8,24 mm ve srovnání se 147,46 × 71,45 × 7,84 mm u současného iPhonu 14 Pro.

Apple iPhone 15 Pro a iPhone 14 Pro
Apple iPhone 15 Pro a iPhone 14 Pro

Novinkou má být nasazení mírně zaobleného rámu z titanu. Výsledkem má být nejen uhlazenější vzhled, což umocní i velice decentní zakřivení okrajů displeje, který tak naváže na titanové boky, ale i údajně nižší hmotnost. Méně vítaná věc potká zadní stranu. Modul s fotoaparáty bude výrazně větší a více vystoupí nad okolní povrch. Důvodem mají být přepracované fotoaparáty a například i přítomnost nového periskopového objektivu.

Opět se nám potvrzuje zásadní změna u tlačítek. Ta již nemají býti fyzická, nýbrž haptická. Postačí se jich pouze dotknout a dojde k požadované akci, například ke zvýšení hlasitosti. Zmizí taktéž posuvník pro změnu zvukových profilů, nahrazen bude opět haptickým tlačítkem.

Apple iPhone 15 Pro

Znovu se objevuje také USB-C, jehož přítomnost na příštích iPhonech je takřka jistou záležitostí. Kaňkou na kráse bude, že rychlé nabíjení, prozatím neznámého výkonu, bude podporováno pouze přes certifikované kabely od Applu.

Apple iPhone 15 Pro

Objevila se také možnost zcela nové barevné varianty s kódovým označením 410D0D. Má jít o tmavě červenou, což je vcelku originální odstín. Doufejme, že jej oficiálně v září uvidíme.

Apple iPhone 15 Pro
Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Ten hrbolek vzadu je taky pěkně Ultra Pro Max. Hrbolek na hrbolku, který se nachází na hrbolku. Tloušťka tak centimetr ale hlavně, že mobil samotný má 5mm to je důležité, protože kdyby měl o 2mm větší tloušťku, tak by tam byl poloviční hrbolek a mohla být větší baterka a lepší všechno ostatní, u čeho výrobci brečí, že na to nebylo místo. Jaký má smysl mít tenoučký mobil s takovým nádorem?
stanislav telec
stanislav telec
Dobrý den,

přepínání tichého režimu a zvonění je také jiné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze