Dell představil nové tablety řady Venue s Windows 8 a Androidem

7

Dell stejně, jako před časem jeho velký konkurent HP, představuje zbrusu novou řadu tabletů. Jedná se o exempláře s velkým cenovým rozpětím. Výrobce se tak bude snažit uspokojit jak méně movité zákazníky s požadavkem na kompaktní rozměry, tak i zákazníky z řad pracovně vytížených, kteří ocení velký displej a klávesnici.

Laciné a kompaktní Androidy s rychlými daty

První dva nové tablety jsou si velmi podobné. Jedná se o modely pojmenované jednoduše Venue 7 a 8. Jejich hlavní odlišnost je jasná již právě podle jmen. Jeden tedy obsahuje 7palcový, zatímco druhý 8palcový displej. Jedná se o IPS LCD panely, v obou případech s rozlišením 1280 × 800 pixelů.

Pro běh operačního systému Android 4.2.2, který mimochodem Dell přislíbil v budoucnu updatovat na verzi 4.4 Kit Kat, bude připraven výkonný procesor Atom Z2580 od Intelu se dvěma jádry o taktu 2 GHz. Model Venue 7 bude mít 16 GB vnitřní paměť, u většího Venue 8 bude na výběr ještě 32GB varianta. Příjemné určitě je, že oběma nechybí slot na paměťovou kartu.

Z hlediska připojení budou v obou případech na výběr buď Wi-Fi+LTE a nebo pouze Wi-Fi verze. Prodej by měl být zahájen už 18. října s tím, že 7palcový model bude začínat na ceně 150 dolarů (cca. 3 400 Kč s DPH), 8palcový pak na 180 dolarech (cca. 4 200 Kč s DPH).

Pracovní stroje s plnohodnotnými Windows

Na řadu přichází druhá dvojice novinek od Dellu, pro změnu s operačním systémem Windows 8, konkrétně se budou prodávat již aktualizované s verzí 8.1. První z obou modelů se jmenuje Venue 8 Pro. Jedná se o menší exemplář s displejem 8 palců, technologií IPS a rozlišením 1280 × 800 pixelů. Uvnitř nechybí výkonné čtyřjádro Atom Bay Trail, 32 či 64GB paměti a slot na microSD katu. Nezapomnělo se dokonce ani na 5Mpx fotoaparát. V prodeji bude od 18. října za rovných 300 dolarů (7 000 Kč včetně DPH).

Nejvybavenější novinka Dellu se jmenuje Venue 11 Pro. Jedná se o jasnou konkurenci tabletů řady Surface od Microsoftu či Vaio TAP či DUO od Sony. Dell k tabletu totiž bude jako volitelné příslušenství dodávat klávesnici a také některé další doky.

TIP! HP představilo pět nových tabletů s Androidem a Windows 8

Tablet je pro práci rovněž dobře vybaven. Disponuje rozměrným 11 palcovým displejem s HD rozlišením 1920 × 1080. Na výběr budou varianty s procesorem Core i3 a nebo s výkonnějším Core i5. Součástí je také 2GB operační paměti (případně až 8 GB), 32 GB úložného prostoru (případně až 256 GB). Tablet rovněž obsahuje dokonce i plnohodnotný USB 3.0 port. Baterie by údajně měla vydržet až 11 hodin, což rozhodně nezní špatně. Prodej této novinky začne o něco později, než u výše popisovaných kolegů. První zájemci se dočkají až 7. listopadu a za základní verzi zaplatí 500 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 11 500 Kč s DPH.

Diskuze ke článku
jirka
ten malej Dell za 7tis. je krásnej :)
Frky
Kolik to tak bude ten Pro u nás? cca 14000 - 15000? Vypadá fakt dobře, i3, 11'', full hd, něco takovýho hledám...
m
Ten Dell Venue 8 Pro je výborný za tu cenu a tie android tablety sú za hubičku a majú paradnu hmotnosť.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze