Další velká aféra na obzoru? Do modelů P10 údajně Huawei montuje různé paměti

30
Další velká aféra na obzoru? Do modelů P10 údajně Huawei montuje různé paměti
  • Nové vlajkové modely řady P10 lákají zejména na fotoaparát
  • Jejich pověst však kazí zjištění, že výrobce využívá různé paměti
  • Ve výsledku může být některý konkrétní kus výrazně pomalejší

Málokdy se nějaký telefon vyhne porodním bolestem. Nejvíce sledované jsou především drahé telefony, typicky vlajkové lodě. Aktuálně se nejvíce skloňují ty od Huawei – P10 a P10 Plus. Nadějné modely, které mají obhajovat úspěch svých předchůdců, to však možná nebudou mít tak lehké. Objevilo se totiž podezření, že Huawei používá velmi odlišné komponenty při výrobě. Konkrétně se má problém týkat operační paměti a interního úložiště.

Huawei P10

V případě RAM mají být modely P10 vybaveny typem LPDDR4, avšak u některých se údajně objevuje starší a pomalejší typ LPDDR3. Současně, je-li v daném kousku starší typ operační paměti, objevuje se rovněž i pomalejší interní úložiště typu eMMC 5.1. V jeho případě hovoříme o rychlosti zápisu dat kolem 250 MB/s. Správně by však uživatelé v nových modelech měli dostat interní úložiště typu UFS 2.0 či 2.1, kde se rychlost zápisu dat pohybuje až kolem 750 MB/s. Důkazy o některých kusech se slabším hardwarem již kolují sociálními sítěmi. Níže přikládáme i video s benchmark testem, na jehož proběhnutí je jasně patrná rozdílná rychlost.

K celé situaci se již vyjádřil také CEO Huawei Richard Yu, který skutečnost víceméně potvrdil, když řekl, že se společnost potýká s vážným nedostatkem na straně dodavatele potřebných komponent. Vzápětí sice dodal, že danou skutečnost může společnost vynahradit optimalizací softwaru, avšak tím rychlosti zápisu zřejmě nijak nezvýší. V tuto chvíli tudíž nelze odhadnout, které modely mají jaký typ pamětí a bude zajímavé, jaké se k situaci postaví Huawei.

Technické parametry Huawei P10

Kompletní specifikace
Konstrukce145,5 × 69,6 × 7,4 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 5,1" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (5 120 × 3 840), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 960, CPU: 4×2,4 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-G71 MP8
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:42 hodin
Dostupnostbřezen 2017, 15 999 Kč

Zdroje: pocketnow.com, androidauthority.com

Diskuze ke článku
Dave
Jo prostě Huawei já vim proč těm Čínám nevěřit a to za to chtějí přes 21 000 Kč.
Marduch
"Vzápětí sice dodal, že danou skutečnost může společnost vynahradit optimalizací softwaru"

Klauni
Pedro
Ja mám P10, a po tomto článku som sa trochu znepokojil, tak som nainštaloval apku na preklepnutie mobilu a už som spokojný, sú tam tie rýchlejšie pamäte. Inak mobil špičkový po každej stránke. Som maximálne spokojný a nadšený z neho.
Jj
Tohle je fail.. Huawei nikdy.. čínská sra.ka... nechapu ze to muze jeste nekdo obhajovat.. tohle se nedělá, hlavne kdyz ten telefon stoji dvacku a budes mit nejlevnejsi pouzitou pamet..hnus tohle o.ebavani zakazniku to jim jde dobre huawei nikdy!!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze