Corning představil Gorilla Glass SR+ pro budoucí wearables

3

Společnost Corning představila své nejnovější tvrzené sklo označené jako Gorila Glass SR+, které bude určeno pro různé typy wearables, tedy například chytré hodinky. Důraz je kladen na zvýšenou odolnost proti poškrábání či nárazům.

Corning Gorilla Glass SR+

Corning je letos velmi plodný, neboť to není nijak dlouho, kdy jsme se dočkali představení klasického Gorilla Glass 5 pro telefony či tablety. Nyní se však společnost zaměřila také na rozvíjející se segment wearables a představila odolné sklíčko Gorilla Glass SR+. Podle společnosti přináší nové sklíčko odolnost proti poškrábání, které takřka snese srovnání s alternativními luxusními materiály. Ačkoliv nejsou konkrétně jmenovány, lze předpokládat, že má výrobce na mysli například safír.

Corning Gorilla Glass SR+ – srovnání tlouštěk, odrazivosti a odolnosti s dalšími materiály

Dále se výrobce chlubí až o 70 % lepší odolností proti nárazům, což se u chytrých hodinek opravdu hodí. Působivě působí o 25 % lepší odrazivost ve srovnání s lepšími materiály. Potěší také, že se Gorilla Glass SR+ vyrovná se svou tloušťkou moderním sklíčkům Gorilla Glass 4 a 5. Corning doplňuje, že nové sklíčko je již plně dostupné a vše tak záleží jen na výrobcích koncových zařízení, kdy jej nasadí na své novinky. Odhaduje se, že by to mohlo být již na sklonku letošního roku.

Zdroje: corning.com, corning.com

Diskuze ke článku
buttom.cz
Čísla, tabulky a grafy jsou vskutku zajímavé.. Zajímavější je však odolnost v reálné praxi = pokud má Galaxy Note 7 skutečně Gorilla Glass 5, tak je to pěkný shit který nic nevydrží. Celý internet se směje tomu, že ochranné sklo Note 7 vydrží jen o stupeň více než obyčejný plast - viz.: https://www.youtube.com/watch?v=571pu66vEBc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze