Coolpad Porto S: to nejlevnější z MWC 2016 (video)

Věděli jste, že je Coolpad čtvrtým nejúspěšnějším prodejce mobilních telefonů v Číně? Skutečně tomu tak je. Tato velká a v České republice zatím méně známá společnost představila na začátku měsíce dva nové telefony – Porto S a lépe vybavené Torino S. První dojmy z těchto levných šikulů vám přinášíme formou videopohledu, detailněji se v těchto prvních dojmech seznámíme s levnějším modelem.

Coolpad Porto S a Torino S – MWC 2016

Coolpad Porto S je základním modelem. Za cenu do 3 500 Kč toho ale nabídne poměrně dost. V první řadě má velmi slušný design. Jedná se sice o plast, v této cenové kategorii ale nelze očekávat nic jiného. I přes použitý materiál není moc co vytýkat. Vše je uhlazené, čisté a na plastový telefon vypadá Porto S skutečně dobře. Inspirovat by se mohlo mnoho výrobců, a to i u modelů vyšší cenové kategorie.

TIP: Coolpad Torino S: černý kůň veletrhu MWC (první dojmy + video)

Telefon se také poměrně dobře drží. Není to sice tak pohodlné jako u dražšího, lépe vybaveného a především zaobleného Torina S, ale i tak je v ruce Porto S příjemné. Po uchopení budete ovládat 5palcový HD displej který nabídne slušnou jemnost kolem 300 bodů na palec a rastr vás trápit nebude. V dané cenové kategorii nelze čekat zázraky a vnitřnosti telefonu tomu odpovídají. MediaTek 6735P, 1 GB RAM a skličujících, byť pomocí microSD karty rozšiřitelných, 8 GB vnitřní paměti rozhodně nijak nezaujme. Zklamáním je následně použitý operační systém Android 5.1 Lollipop. Telefon se ale na evropský trh dostane až za měsíc (koncem března) a Coolpad má tak ještě čas, aby zapracoval na updatu.

Coolpad Porto S

Z levných telefonů v cenové relaci do 3 500 Kč hodnotíme Coolpad Porto S velmi pozitivně. Dokonce na nás udělalo velmi dobrý dojem a cenová relace low-endů získává dalšího tvrdého konkurenta, který se rozhodně neztratí. Coolpad Porto S bude možné zakoupit i na českém trhu z oficiální distribuce, a tak se není čeho obávat (případných reklamací či softwarové lokalizace). Coolpad všude říká, že je „cool“ a my to musíme potvrdit. Doporučujeme vám také první dojmy z Torino S, který je ještě zajímavější a za cenu 5 400 Kč mu nechybí například čtečka otisku prstů.

Technické parametry Coolpad Porto S

Kompletní specifikace
Konstrukce143 × 72 × 7,6 mm, 125 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 180 × 720 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6735P, CPU: 4×1 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:01 hodin
Dostupnostduben 2016, 2 999 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze