Circle to Search nově rozpozná hudbu, aktuálně na telefonech Samsung

Circle to Search nově rozpozná hudbu, aktuálně na telefonech Samsung
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Podmínkou je nejnovější aplikace Google
  • Současně také aktivace ze strany americké společnosti
  • Následně služba rozpozná hudbu na mobilu či hrající v okolí

Funkce Circle to Search se zdála být nedílnou součástí balíčku AI na telefonech Pixel a Samsung Galaxy S/Z. Jihokorejský výrobce se však rozhodl tuto funkci, která není závislá na výkonných procesorech, zpřístupnit i na vybraných modelech řady Galaxy A. Konkrétně se jedná o Galaxy A55, Galaxy A35, Galaxy A54 a Galaxy A34.

Nadále se také pracuje na rozšiřování možností této funkce, což potvrdili uživatelé komunitního fóra Reddit. Nově se na telefonech Samsung objevuje možnost rozpoznávat hudbu, která hraje přímo na telefonu nebo ve vašem okolí. Tato funkce je podmíněna aktuální verzí aplikace Google (verze 15.32.37.28) a také tím, že vám Google na svých serverech tuto funkci aktivuje. Je tedy možné, že se vám tato nová vymoženost objeví až v následujících dnech.

Je třeba dodat, že tato funkce není úplně přelomová. Podobnou možnost již nabízí klasické vyhledávání Google, kde po stisku tlačítka „Vyhledat skladbu“ mobil rozpozná hudbu, která ve vašem okolí právě hraje, případně tu, kterou sami zpíváte či broukáte.