Čínské firmy projevují solidaritu s Huawei. Majitelé iPhonu se musí mít na pozoru

155
Čínské firmy projevují solidaritu s Huawei. Majitelé iPhonu se musí mít na pozoru
  • Čínští výrobci podporují nákup zařízení Huawei a ZTE až 100% slevami
  • Některé společnosti zašly tak daleko, že si vyhrazují právo zabavit iPhone na pracovišti a spálit jej

Situace mezi USA a Čínou se nezlepšuje a vztahu rozhodně nepomohlo ani nedávné zatknutí dcery zakladatele společnosti Huawei v Kanadě na základě amerického zatykače. Huawei si však nemůže stěžovat na skvělé domácí zázemí a solidaritu čínských společností. Ty zaměstnancům poskytují slevy ve výši 10, 20 a někdy dokonce i 100 % při nákupu telefonů Huawei nebo ZTE. Oba dva výrobci byli v USA označeni za bezpečnostní riziko a následně bylo vydáno doporučení dalším státům, aby technologie od těchto společností nepoužívali. Odezva v Číně tak na sebe nenechala dlouho čekat.

Například společnost z oblasti Shenzen vydala nařízení, jež opravňuje zástupce společnosti zabavit jakýkoliv iPhone, který u svých zaměstnanců spatří, a nechat jej spálit. Zaměstnanci společnosti Shenzen Yiadeheng Technology, kteří si iPhone koupí, budou zase muset uhradit pokutu ve výši nákupní ceny zakoupeného telefonu, za který tak celkem zaplatí dvakrát. Některé z firem však ani nejsou dodavateli společnosti Huawei – pivovar v provincii Henan nabízí alkohol zdarma těm, kteří donesou účtenku potvrzující nákup smartphonu Huawei. Jak se zdá, solidarita nezná mezí.

Diskuze ke článku
Dodo
A už jim konečně někdo něco dokázal, nebo jak? Nebo se jen mlátí prázdna sláma a je to v rovině jedna paní povídala.
Blue Sun
Blue Sun
Můžu se jen velmi otevřeně smát. Nějak to těm Američanům opět nevyšlo...
Koně
Je vtipnější, že se teď všichni čínských společností bojí (k čemuz důvod opravdu je, nezávisle na téhle kauze), nebo že rejžáci trucujou a ze zoufalství nařizují, kdo má vlastnit jaké zařízení a když odmítne, zařízení mu ukradnou s zničí?

Banda pokrytců a podpásovejch ubožáků je na obou stranách tohohle konfliktu...
Aleš
Tvl Američani to sleduju ještě víc a je mi jedno jestli jsou spojenci nebo ne. Stejně sleduju všichni všechny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze