Chytrý náramek Amazfit X se zakulaceným OLED displejem si vás omotá kolem zápěstí

1
Chytrý náramek Amazfit X se zakulaceným OLED displejem si vás omotá kolem zápěstí
Fotografie: amazfit.com
  • Náramek si lze předobjednat na crowdfundingové platformě indiegogo.com za 4,5 tisíc korun
  • Hlavní předností je 2,07" zaoblený AMOLED displej
  • Zaoblená je také baterie o kapacitě 200 mAh

Čínská značka Amazfit, která stojí za sérií chytrých hodinek, kompletně odhalila nový produkt kategorie wearables s opravdu elegantním designem. Chytrý náramek s názvem Amazfit X úspěšně prošel kampaní na crowdfundingové platformě indiegogo.com, kde se výrobci podařilo nasbírat 2 409 % původně stanoveného finančního cíle.

Hlavní předností náramku je zahnutý 2,07" AMOLED displej, díky němuž Amazfit X obejme zápěstí uživatele. Obrazovka se navíc chlubí vysokou jemností 326 pixelů na palec (rozlišením 206 × 640 pixelů) a svítivostí až 400 nitů. Dokonce i samotná baterie o kapacitě 200 mAh je ohnutá, přičemž nabíjení probíhá spojením s magnetickou nabíjecí kolébkou. Mezi další klíčové vlastnosti patří podpora měření okysličení krve, polohových služeb GPS a GLONASS, kovové tělo nebo vodotěsnost do 5 atmosfér (50 metrů). Pochopitelně nechybí ani měření sportovních aktivit s podporou až devíti sportovních režimů, jako je jízda na kole, běh, plavání, chůze nebo používání eliptického trenažéru.

Uživatelé mohou rovněž měřit kvalitu spánku či stresu v průběhu dne. Na přijaté notifikace a další oznámení upozorní, jak uvádí výrobce, „jemné a přirozené vibrace“. Budoucí majitelé budou mít navíc k dispozici více než 40 různých ciferníků.

Hodinky si můžete předobjednat v několika edicích s předpokládaným doručením v srpnu 2020. Nejlevnější verze startuje na 149 amerických dolarech, tedy přibližně 4,5 tisících korunách i s českým DPH.

Technické parametry Xiaomi Amazfit X

Kompletní specifikace
Konstrukce22,6 × ? × 13,6 mm, 39 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejOLED, 2,07" (206 × 640 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor200 mAh, nabíjení: ?
DostupnostQ3 2020, 4 500 Kč