Chytrý Dual SIM Samsung Galaxy Ace Duos je v prodeji

5

V České republice je od dnešního dne dostupný ke koupi nový smartphone od Samsungu jménem Galaxy Ace Duos. Jedná se o telefon nižší střední třídy, jehož největší devizou je podpora dvou SIM karet v kombinaci s operačním systémem Android. Kde a za kolik tuto novinku seženete?

V posledních letech si jihokorejský výrobce Samsung zvykl vyrábět dvousimkové verze svých největších prodejních hitů, které řadí do samostatné modelové série Duos. Namátkou můžeme vzpomenout například na Samsung Star, Champ či Galaxy Y. V loňském roce byl jedním z vůbec nejprodávanějších modelů Samsungu Galaxy Ace, smartphone spadající do střední třídy, který konkuroval především nízkou cenou v kombinaci s doslova masově oblíbeným stylovým designem. Výrobce se rozhodl z jeho úspěchu vyždímat maximum a na únorovém mobilním kongresu představil jeho druhou verzi, která už se u nás nějaký čas prodává. Na konci května rovněž výrobce představil Dual SIM verzi tohoto telefonu s názvem Galaxy Ace Duos, která se od dnešního dne prodává i na trhu v České republice.

Samsung Galaxy Ace Duos - oficální fotografie

Preview: Samsung Galaxy Ace Duos: modernizovaný Ace s dual-SIM

Hlavními vlastnostmi, kterými se Samsung u novinky chlubí, jsou jednoznačně slot na dvě SIM karty, 3,5 palcový dotykový displej s HVGA (320×480 pixelů) rozlišením, 5 Mpx fotoaparát s autofocusem a LED diodou a jednojádrový procesor s taktem 832 MHz. Potěší, že telefon nabídne otevřený OS Android. Trošku horší už je to ale s jeho aktuálností, jedná se totiž o již mírně zastaralou verzi 2.3 Gingerbread. V telefonu tradičně nebudou chybět bonusové aplikace přímo od Samsungu, jako je IM kecálek ChatON, či sociální apliakce Social Hub. Přítomna je dále i speciální technologie psaní Swype a portál s aplikacemi Samsung Apps.

Čtěte také - Nový Samsung Galaxy S Duos: elegantní Dual-SIM z Koreje

Níže naleznete pro vaši přibližnou orientaci tabulku s porovnáním cen novinky na některých známých tuzemských "mobilních" e-shopech. Na podrobnou recenzi se můžete těšit v průběhu září, kdy se telefon dostane do naší redakce a my ho podrobíme zevrubnému otestování.

Přehled cen

E-shop cena včetně DPH
Oficiální e-shop Samsung 5 290 Kč
Sunnysoft.cz 5 299 Kč
CZC.cz 5 290 Kč
Smarty.cz 4 895 Kč
Mironet.cz 5 287 Kč
X-store.cz 4 990 Kč

Technické parametry Samsung Galaxy Ace Duos

Kompletní specifikace
Konstrukce112,4 × 59 × 12,4 mm, 125 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,5" (320 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 640 × 480 px, 15 FPS
ChipsetBroadcom BCM21553, CPU: 1×800 MHz, GPU: Broadcom BCM2763
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 3 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 650 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ2 2012, ?

Zdroje: obchod-samsung.cz, mobilni-telefony.heureka.cz

Diskuze ke článku
Jarda
Chci se zeptat, jestli tento telefon má mít proximity sensor? Pokud ano, jak má správně fungovat? Mě se při hovoru na displeji ukáže zámek. Pokud chvíli nic na displeji nedělám, zhasne. Pro ukončení hovoru musím zmáčknout hardwarové tlačítko a čekat, až se displej rozsvítí. Až pak je možné hovor ukončit. Zkusil jsem nějaké aplikace pro proximity sensor a napsaly, že v telefonu není.
Lucka
kde máte tu LED diodu, o které píšete, že jí duos má? Jinde píšou, že ji nemá a ani na foto neni vidět..
Lucka S.
Dobrý den, jde u tohoto telefonu zapnou alfa-numerická klávesnice? Moc děkuji za odpověď.Lucka S.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze