Chytré hodinky ZeTime spojují dotykový displej s mechanickými ručičkami

1
Chytré hodinky ZeTime spojují dotykový displej s mechanickými ručičkami
  • ZeTime kombinují barevný dotykový displej s mechanickými ručičkami
  • Nechybí klasické monitorovací funkce a přijímání notifikací pomocí aplikace pro Android i iOS
  • K dispozici jsou hned ve dvou velikostech a mnoha provedeních s cenou začínající na 149 dolarech (cca 3,5 tisíce korun)

Svět chytrých hodinek možná konečně chytá druhý dech. Po zajímavých hodinkách, které se dobíjejí kinetickou energií při pohybu rukou, přichází ZeTime kombinující dotykový displej a tradiční analogové ručičky. Tyto hodinky švýcarského původu z nerezové oceli vypadají navíc opravdu elegantně a najdeme na nich i dvě ovládací tlačítka a korunku. Dokonce mají nabídnout i vodotěsnost až do 30 metrů.

Hlavní a skutečně inovativní technologií je však vrstvený displej. Nová technologie umožnila vyříznout uprostřed barevného TFT displeje malou dírkou, do které se zasadí mechanické ručičky. Ty následně překryje dotykový panel a na něj přijde odolné sklo Gorilla Glass. Zní to zajímavě, ale každého určitě hned napadne, že musí ručičky občas překážet obsahu na displeji, ale i to mají ZeTime vyřešeno. Ručičky jsou totiž kontrolovány procesorem a pokud hodinky rozpoznají, že by ručičky mohly překážet, automaticky je přemístí do horizontální polohy a rozdělí obraz prakticky napůl.

ZeTime

Hodinky si vzhledem k ovládání pomocí CPU samozřejmě také upraví čas i při cestování do jiných časových pásem – ukazovat budou automaticky místní čas. Hodinkám zároveň nechybí optický senzor srdečního tepu a baterie slibuje zajímavé výsledky. V režimu chytrých hodinek, kdy běží dotykový displej, vydrží ZeTime tři dny na jedno nabízí, ale pokud budete používat k určení času čistě jen mechanické hodinky, vystřelí výdrž až na 30 dní.

Vše přitom pohání vlastní systém Mykronoz OS, který můžete pomocí aplikace a Bluetooth propojit se zařízeními s Androidem a iOS. K pohybu v prostředí poslouží již zmiňovaná korunka, kterou lze rotovat a zmáčknout podle potřeby.

Nemůže chybět ani monitorování chůze, běhu, spánku a tak dále. Velmi dobrou zprávou je také integrace notifikací z vašeho telefonu, a to jen formou zavibrování na zápěstí, pokud vám někdo zavolá nebo pošle SMS zprávu. Hodinky ZeTime podporují aplikace jako Facebook, Twitter, Instagram, Gmail, Uber, Viber a mnohé další. Příchozí zprávy si navíc můžete i přečíst a třeba na ně rovnou odpovědět přímo z hodinek – zkrátka jako u běžných smartwatch. Chybět nemůže ani dálkové ovládání hudby nebo aplikace fotoaparátu a můžete si vybrat ze spousty různých podob ciferníku.

Hodinky ZeTime se budou vyrábět hned ve dvou velikostech. Běžná nabídne průměr 44 mm a menší potom 39 mm. Zároveň je však v nabídce mnoho barev těla hodinek a nespočet různých vyměnitelných řemínků. ZeTime si můžete koupit na indiegogo.com, přičemž nejnižší cena základních modelů je stanovena na 149 dolarů (po přepočtu cca 3,5 tisíce korun) bez ohledu na velikost. Dostat by se k vám potom měly až na podzim letošního roku.

Zdroj: indiegogo.com