Hodinky LG G Watch R budou Wi-Fi podporovat, ale až později

1

Pokud se alespoň okrajově zajímáte o chytré hodinky s operačním systémem Android Wear, určitě vám neunikla poslední významná aktualizace, která kromě mnoha nových funkcí přináší také podporu Wi-Fi, samozřejmě jen pro určité modely, které to hardwarově dovolují. Mezi nimi překvapivě chyběly hodinky LG G Watch R – podle posledních informací se však i ony podpory dočkají.

LG G Watch R
LG G Watch R jsou bezpochyby jedny z nejkrásnějších hodinek s Android Wear

Do vybraných hodinek před pár dny dorazila aktualizace Android Wear na verzi 5.1.1. Posun na desetinkovém místě znamená zásadní změny, a to nejenom ve vzhledu grafiky, ale i ve způsobu ovládání hodinek. Nově v nich například najdete ovládání pohybem zápěstí, kreslení smajlíků, stále zapnutý displej a také očekávanou podporu Wi-Fi (pro vybrané modely). Aktuální sestavení jsme samozřejmě vyzkoušeli, a proto doporučujeme náš detailní článek včetně videa.

TIP: Recenze LG G Watch R – Ty první s kulatým displejem

Pro mnoho fanoušků zeleného robota, Android Wear a v neposlední řadě i LG, byla velkým zklamáním zpráva, že podporu Wi-Fi neobdrží hodinky LG G Watch R. Obavy však vyvrátil oficiální zástupce LG, který pro nizozemský web androidworld konkrétně prohlásil: „LG Watch Urbane jsou jediným nositelným příslušenstvím, které v současné době nabízí novinky nejnovější verze Android 5.1.1 (včetně podpory Wi-Fi). Původní LG G Watch nebyly navrženy pro podporu Wi-Fi připojení, a proto tuto funkci podporovat nemohou. LG G Watch R oproti tomu ještě budou potřebovat jisté softwarové změny po uvolnění updatu pro Android Wear, aby byly schopny využívat Wi-Fi sítí. Naši inženýři na tom v současné době pracují a dostupnost se očekává ve třetím čtvrtletí tohoto roku.“

LG G Watch R – videopohled

Pokud jste chtěli vaše LG G Watch R vyměnit jen kvůli nepodpoře Wi-Fi, nedělejte tak. Během pár měsíců byste se totiž měly dočkat softwarové aktualizace, která Wi-Fi pro hodinky také zpřístupní. To, jak je aktualizace i přes pouze „desetinkový posun“ důležitá, může vyjádřit i shrnutí kolegy Ondřeje Pohla: „Před nedávnem jsem zde uveřejnil své dlouhodobé zkušenosti s chytrými hodinkami a především jejich operačním systémem a nyní mohu s potěšením říci, že na mnoha výtkách vývojáři pracovali a hodinky jsou tak o velký kus blíže smysluplnému doplňku než ke hračce pro technické nadšence.“

Technické parametry LG G Watch R

Kompletní specifikace
Konstrukce46,4 × 53,6 × 9,7 mm, 62 g, odolnost: IP67
Pásekkožený, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: přezka
DisplejPOLED, 1,3" (320 × 320 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8212, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor410 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostlistopad 2014, 6 499 Kč

Zdroje: androidworld.nl, phandroid.com

Diskuze ke článku
Strášce Galaxyje
"LG G Watch R oproti tomu ještě budou potřebovat jisté softwarové změny po uvolnění updatu pro Android Wear, aby byly schopny využívat Wi-Fi sítí." ... počkat, počkat, hodím to do translatoru, nastavím převod mezi markeťáckým newspeakem a češtinou a dostanu toto: "Samozřejmě, že LG G Watch R už wi-fi dávno umí, jeho zprovoznění je jen otázkou přepsání dvou řádků kódu, ale přece po nás nechcete, abychom si kanibalizovali prodeje nových Urbane. Takže tady máte neurčitý slib, abyste na LG neplivali v diskusích, a už držte huby."

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze