Naše hodinky ochutnaly lízátko: novinky v Android Wear na videu

12

Google dnes vypustil aktualizaci Lollipop na chytré hodinky se systémem Android Wear. My jsme nový software hned vyzkoušeli a přinášíme vám podrobný videopohled na novinky, které přinesl. A není jich málo. Dočkali jsme se nových vzhledů ciferníků, funkcí i režimů. Update ale podle prvních dojmů hodinky také zpomalil.

LG G Watch R

Jak už jsme vás tento týden informovali, Google oznámil novou a dlouho očekávanou aktualizaci Lollipop na chytré hodinky. Dnes ji pak zveřejnil pro uživatele. Podívejte se na podrobné video a stručné shrnutí toho, co je nového.

Lollipop v Android Wear – videopohled

Abyste mohli všechny novinky využívat, musíte mít aktualizovanou ovládací aplikaci Android Wear na telefonu. Pro nové watchfaces musíte mít také nainstalovaný Lollipop update na hodinkách, jinak vám nepůjdou z Google Play stáhnout.

Seznam novinek

Oficiální API pro ciferníky neboli watch faces

  • Google přidal v rámci aktualizace řadu nových vlastních, z příslušné sekce Play Storu si pak můžete stáhnout ještě další, většinu zdarma a většina je hodně nápaditých. Všechny nové ciferníky, které Google oznámil, si můžete prohlédnout a po aktualizování svých hodinek stáhnout zde
  • Watch faces, které to podporují, můžete nově přímo v hodinkách i nastavovat. Většinou to znamená změnu barvy, fotografie na pozadí nebo obsahu.
Nově dostupné ciferníky

Možnost vrátit zahozenou kartu a zablokovat aplikaci

  • Pokud si kartu omylem zahodíte, máte zhruba 7 vteřin na to ji opět vrátit zpět.
  • Bohužel je možnost vrácení omezena jen na takto krátkou dobu a pokud si chcete vrátit odhozenou kartu po více než pár vteřinách, protože si uvědomíte, že by se vám třeba kalendář hodil, máte stále smůlu.
  • Novinkou také je možnost zablokovat zobrazování karty z konkrétní aplikace v telefonu přímo v hodinkách.
LG G Watch R

Zrychlení přístupu k funkcím

  • Přístup k ručnímu spouštění aplikací a funkcí je rychlejší, než předtím. V menu se totiž po klepnutí na ciferník ukazují 4 naposledy používané aplikace a funkce. Pod nimi je pak klasický seznam tak, jako předtím.
LG G Watch R

Nové režimy

  • Google také přidal nové režimy a přepracoval podobu horní vysouvací lišty. Gesto seshora nově automaticky neztiší notifikace, je nutno ještě klepnout na ikonku
  • Druhá karta umožňuje aktivovat režim divadlo nebo kino, kdy displej zcela zhasne, i když máte nastavený režim zobrazování hodin i při vypnutém displeji. Displej pak nelze probudit poklepáním a je nutno použít boční tlačítko.
  • Třetí karta umožňuje aktivovat Režim slunce s maximálním jasem
  • čtvrtá karta obsahuje rychlý přístup do nastavení
LG G Watch R

Aplikace Android Wear na telefonu

  • Novinky postihly také ovládací aplikaci Android Wear na telefonu. Velmi snadný je nyní přístup k ciferníkům a v nastavení přibyla možnost zobrazení stavu baterie a úložiště hodinek, což ale nefunguje

Aktualizace na Lollipop má ale i stinnou stránku. Na našich redakčních G Watch R od LG se zpomalily reakce a načítání některých položek a sekané animace nyní nejsou výjimkou ani při běžném procházení kartami, což si můžete všimnout i na videu. Před aktualizací byl systém celkově plynulejší.

Diskuze ke článku
rrr
co je to za mobil?
Jakub
Celkově je Lollipop nějaký pomalejší. Musel jsem přejít na cm12 a f2fs (Nexus 7)
Ludvík Šimáček
Ludvík Šimáček
Naposledy upraveno: 12. 12. 2014 19:53
Mám dotaz, kde se dá stáhnout aktualizovanou ovládací aplikaci Android Wear? mě ji play obchod nenabízí :-( Díky za odkaz nebo aspoň informaci. ;-)
...
"...nových watchfaces"? Buď tedy mluvte anglicky (jestli to vůbec umíte) a nebo česky, (jestli to vůbec umíte). Ale nemluvte toto vaší zkomoleninou. Čeština má slovo ciferník.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze