Chytré brýle od Sony míří do předprodeje za 840 dolarů

5

Chytré brýle jsou možná hudbou budoucnosti a nejvíce o nich slyšíme v souvislosti s Google Glass. Konkurenci však budou představovat Sony SmartEyeGlass Attach. Ty bude možné již od příštího měsíce předobjednat.

Sony své chytré brýle SmartEyeGlass postupně prezentuje na různých veletrzích. Naposledy jsme si je mohli vyzkoušet na lednovém veletrhu CES 2015, kde na nás zanechaly vcelku dobrý dojem. Šlo však o vývojový a lepší typ, který nabízel kupříkladu kvalitnější displej s vysokým rozlišením. Varianta brýlí, které bude možné od 10. března předobjednat nabídne pouze několik odstínů zelené a rozlišení 419 × 138 pixelů.

Ve výbavě zaujme především fotoaparát se 3 megapixely, který sice zvládá i záznam videa, avšak jen ve QVGA rozlišení a bez zvuku. S výdrží horší displej nikam nepohnul. Výrobce uvádí na jedno nabití výdrž 150 minut, se zapnutou kamerou pak jen 80 minut. Sony také vydalo potřebné SDK soubory pro vývojáře, kteří by tak mohli začít produkovat aplikace pro chytré brýle od Sony.

Japonské Sony by totiž rádo již v příštím roce projekt chytrých brýlí dovedlo k masové produkci a dostupnosti. Příští měsíc již překvapivě začnou předobjednávky v 10 zemích (potvrzeno je Japonsko, Německo, Velká Británie a USA), avšak aktuální cenovka je opravdu vysoká – 840 dolarů, což je v přepočtu přibližně 20 500 Kč bez daně. Níže se můžete podívat, jak brýle od Sony vypadají a co umí.

Sony SmartEyeglass Attach – první pohled z CES 2015

Zdroje: developer.sonymobile.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
www
jo,nekup to za ty peníze.
Jakub
To bude propadák.
loukas
Jako, Sony mám rád, ale tohle je hrůza a děs.
Vždyť člověk s tím vypadá jak naprostý idiot. Zatím to nemá budoucnost, ale uvidíme, třeba pro to někdo časem najde lepší využití a hlavně taky bude přemýšlet v oblasti designu, který se Sony moc nepovedl.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze