Víte, jak vypadá chytrý řemínek k hodinkám? Jako Sony Wena 3

5
Víte, jak vypadá chytrý řemínek k hodinkám? Jako Sony Wena 3
Fotografie: gadgetsay.com
  • Chytrý řemínek jde připnout k téměř všem běžným hodinkám
  • Připraven je malý černobílý displej s dotykovým ovládáním
  • Nechybí snímač srdeční frekvence ani NFC

Segment wearables, tedy nositelné elektroniky, je poměrně bohatý. Mezi běžné produkty patří chytré hodinky a chytré náramky. Jenže na ruce, respektive vašem zápěstí, můžete nosit i něco jiného. V Japonsku Sony nabízí na oficiálních stránkách chytrý řemínek Sony Wena 3.Ten nahradí váš řemínek například na zcela klasických hodinkách. Díky tomu budete mít na zápěstí stále své oblíbené hodinky, ale současně si budete užívat vymožeností chytrého příslušenství.

Sony Wena 3

Na spodní části řemínku je podlouhlý a zakřivený displej, který je sice černobílý, ale zato dotykový. Dokáže zobrazit několik řádků textu, což se hodí pro notifikace. Zvládá také počítat vaše kroky, měřit míru stresu, činnost srdce a také maximální okysličení krve.

Má na sobě také mikrofon a reproduktor, což znamená, že například zvládá spolupracovat s Alexou od Amazonu. Samozřejmostí je též zvýšená odolnost proti vodě až do 5 ATM. Výdrž na nabití by se měla pohybovat kolem jednoho týdne, přičemž nabíjení probíhá skrze proprietární konektor. Řemínku nechybí NFC, lze s ním také platit, byť je vše logicky omezeno na japonské platební systémy.

Sony Wena 3

S ohledem na to, že je chytrý řemínek určen k velmi dobře vypadajícím hodinkám, je tomu adekvátně uzpůsoben. Je vyroben z nerezové oceli SUS316L a verze Premium Black byla iontově pokovena. Díky těmto skutečnostem je řemínek odolný vůči opotřebení a také odpadají problémy s alergií, například na nikl. Kromě černého řemínku je k dispozici také stříbrný a několik druhů z pravé kůže.

Chytrý řemínek Sony Wena 3 se na japonském trhu začne prodávat 27. listopadu. Cena startuje v přepočtu na cca 7 tisících Kč včetně daně za variantu s umělým řemínkem. Kovové a kožené verze jsou dražší.