Chytni Svojdu: nové české vývojářské studio uvádí svoji prvotinu

3

Čerstvě založené vývojářské studio Reinto z Česka vydává svou první aplikaci pro Android. Jedná se o hru jménem Chytni Svojdu. Hříčka postavená na jednoduchém principu má být předzvěstí větších věcí, které na rok 2013 nová firma plánuje.

Společnost Reinto s.r.o. funguje teprve od srpna. Jedná se o skupinku čtyř mladých vývojářů, sídlící stejně jako jejich starší a prozatím mnohonásobně úspěšnější kolegové z Inmite v Brně. Společnost včera vydala svou ukázkovou prvotinu pro Android a na rok 2013 plánuje minimálně dvě velké samostatné hry pro tato zařízení. Aplikace a hry prý budou vývojáři z Reinto s.r.o. portovat také pro iOS.

První hra od nové firmy nese název Chytni Svojdu. Principem hry je chytit nezbedné příšerky, které utekly při procházce lesem. Příšerky Svojda a Jiřík teď pobíhají po krajině a jejich kamarád Kontík se je snaží všechny chytit, než se někdo z nich ztratí. V této snaze jim pomáhá i Super Svojda, který se snaží, jako každý správný superhrdina, zachránit situaci. Hra vychází v českém a anglickém jazyce a přináší dva herní módy.

V prvním módu má hráč v roli Kontíka za úkol pochytat co největší množství uprchlých Svojdů v omezeném časovém limitu. Limit může navyšovat chycením příšerky Jiříka, který dá hráči o 10 vteřin více času. Super Svojda zase po 10 vteřin přivádí více příšerek a umožní tak hráči dosáhnout většího skóre. Druhý herní režim je omezený životy a hráč musí chytit všechny uprchlé Svojdy. Každý uprchlý Svojda mu ubere jeden život ze tří startovních a hráč se tedy snaží ve hře zůstat co nejdéle. Příšerky totiž přibíhají čím dál tím rychleji a tak se obtížnost zvyšuje. V obou herních režimech se nejen zvyšuje obtížnost, ale na hráče čekají i nástrahy anebo různé bonusové předměty, které zvyšují hratelnost.

„Hra je poměrně návyková, když jsem ji dal do rukou svým 10 letým neteřím, dvě hodiny jsem byl bez telefonu,“ říká s úsměvem Pavel Mikulenka, manažer projektu a dodává: „je to taková předehra větším věcem, které jsou již ve vývoji. Máme aktuálně dva rozpracované projekty, které chceme během roku 2013 přinést uživatelům mobilních zařízení se systémem Android.“ Hra je kompatibilní prakticky se všemi aktuálními zařízeními s operačním systémem Android ve verzi 2.0.1 a vyšší. Vývojáři neustále přicházejí s novými vylepšeními a aktualizacemi díky bohaté zpětné vazbě fanoušků hry.

Hru Chytni Svojdu jsme sami z Google Play nainstalovali a vyzkoušeli. Musíme říci, že se jedná o poměrně nápaditou a nenáročnou oddechovku. Každopádně začínajícím vývojářům z Reinto přejeme hodně úspěchů a jsme moc zvědaví, s čím v tomto roce přijdou, a jestli se jim čase podaří dosáhnout stejných úspěchů, jako dalším českým studiím Inmite (aplikace ČT, Avast, aplikace pro Banky apod.), Madfinger Games (Shadow Gun, Dead Trigger) a dalším.

Více informací a novinek o firmě Reinto najdete na oficiálním webu www.reinto.cz

Diskuze ke článku
J
Hned v první věte máte do srpna
Tomáš Slavíček
Možná to jen úplně z textu nechápu... Ale Inmite je pražská firma, sídlí ve Vysočanech (kousek od O2 arény).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze