Samsung Galaxy Note 3 Neo: oficiální rendery (2x aktualizováno)

Jihokorejský Samsung plánuje odlehčenou variantu svého tabletofonu Galaxy Note 3. Plánovaný model by se měl jmenovat Galaxy Note 3 Neo a jeho výbava by měla vycházet spíše z minulé generace Galaxy Note. Nyní známe prakticky kompletní výbavu a podobu z oficiálních renderů.

Aktualizace 26.1. 2014

Webu SamMobile se podařily ukořistit exkluzivní tiskové rendery, které potvrzují vcelku vysokou podobnost tohoto modelu s jeho výkonnějším bratříčkem. Bohužel nedošlo k prozrazení specifikací, nicméně alespoň byla poodhalena cena, která v přepočtu bude činit necelých 15 000 Kč (599€). Představení samotného produktu bychom se měli dočkat již brzy.

Exkluzivní rendery webu SamMobile

Aktualizace 10. 1. 2014

Včera jsme se dozvěděli první informace o možném Samsungu Galaxy Note 3 Neo. Dnes uniká fotografie, na které má údajně plánovaný model zachycen vedle stávajícího modelu Galaxy Note3. Jak můžeme vidět, vzhledově se oba telefony takřka neliší.

Samsung Galaxy Note 3 Neo zachycen vedle Galaxy Note 3

Původní informace z 9. 1. 2014

Již nějaký ten pátek se spekuluje o příchodu levnější a méně vybavené verze tabletofonu řady Note. Původně se spekulovalo o názvu Galaxy Note 3 Lite, avšak nyní se zdá, že půjde o Galaxy Note 3 Neo. Výbava chystané novinky bude vycházet spíše z modelu Galaxy Note II. O tom svědčí například displej o úhlopříčce 5,5 palce s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Výsledná jemnost dosáhne na 267 PPI. Shodné budou například fotoaparáty. Galaxy Note 3 Neo nabídne osmimegapixelový zadní a 1,9megapixelový čelní fotoaparát.

Zajímavostí je však procesor, který nabídne šest jader. Půjde o kombinaci dvoujádrového procesoru s taktem 1,7 GHz a úsporného čtyřjádrového procesoru o taktu 1,3 GHz. V každém případě se budete moci spolehnout na 2 GB RAM. Interní 16GB paměť půjde rozšířit pomoc paměťových karet. Prostředí zajistí operační systém Android 4.3 Jelly Bean. Baterie pak nabídne slušných 3 100 mAh.

Prozatím neznáme podobu nového modelu ani datum představení. Jak jedna z možností, kdy by se Samsung s novinkou mohl vytasit, se nabízí blížící se barcelonský veletrh MWC 2014, který se koná koncem února.

Technické parametry Samsung Galaxy Note 3 Neo

Kompletní specifikace
Konstrukce148,4 × 77,4 × 8,6 mm, 162,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 6×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2014, ?

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com, sammobile.com

Diskuze ke článku
n7610
Myslím že jde o zbytečný mobil, když bude chtít někdo note 3 tak si předci nekoupí ořezanou variantu, za Mě určíte ne :-)
t
tak treba ja bych si ho mozna koupil. note 3 bych bral vsema deseti, ale AMOLED je pro me zasadni problem. kdyby udelal samsung note 3 "super" a vymenil fHD amoled za LCD, tak si klidne priplatim ikdyby byl zbytek stejny.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Prečo zbytočný model ? ten kto nema na klasicky note 3 600€ tak určite oceni alternativu v podobe note 3 Neo za (napr 450€) :) ja sa celkom teším :)
Derk
Po zakoupeni note3, se vyskytla zavada na HOME tlačitku,po 14 dnech,, a k tomu svetle pruhy na displeji,tato vada se vyskytovala pouze behem nabijeni tohoto šuntu! Vše reklamovano,,na ceš tlacitko opraveno ale pruhy na displeji stale jsou,,Takze opet reklamace a vse od znova,,, po obdrženi ,,opraveneho kusu,, zavada stale přetrvava,,, operator trva na vyjadreni servisu ze je vse ok!! Ale neni!! Nasleduje znalecky posudek a dojde na soudni proces,,nic vic nic min.
A samkšunt si muze připravovat jakoukoliv odlechčenou verzi,,,ale jsem dostatečne poučen.že nee.Předešli note2 nemel skoro žadnou chybu ale nastupce az na vyjímky nespolehlivý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze