Chystá Google velký redesign Gmailu? První screenshoty unikají

4

Takřka každý, kdo využívá zařízení s Androidem, aktivně používá i e-mailový klient Gmail. Ten právě díky Googlu nabírá na popularitě a možná jej čeká velká změna designu a příval nových funkcí.

S trochou nadsázky bychom mohli říci, že Gmail v telefonech s Androidem vypadá již několik let úplně stejně. Byli jsme svědky mírných designových změn i přidání nových funkcí. Nikdy však nešlo o nějak radikální krok. Ten by však již brzy mohl přijít. Nově totiž unikly screenshoty z verze, kterou Google údajně aktuálně testuje.

Případná nová verze Gmailu by měla přinést čistší vzhled, který více připomíná například služby Google +. Vše bude barevnější a změní se rovněž font písma. Mezi novými funkcemi screenshoty odhalily rozšířené dělení příchozí pošty. Již nyní lze poštu dělit na hlavní, sociální sítě či obchodní nabídky. Nově však přibydou finance, cestování a nákupy.

Praktickou možností bude rovněž e-maily označené jako důležité připnout nahoru, tudíž nezapadnou mezi méně důležitou poštu. Nová bude i funkce Snooze, tedy odložení pošty. Ač byste si daný e-mail již přečetli, můžete si nastavit, že se má znovu připomenout za hodinu nebo klidně za týden. Jednoduše se opět objeví nahoře mezi nepřečtenými e-maily.

Prozatím není jisté kdy a zda vůbec tyto novinky Google do Gmailu nasadí. O případné aktualizace či dalších funkcích vás však samozřejmě budeme informovat.

Zdroje: phandroid.com, engadget.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Dandaon
Ta modrá se mi vůbec nelíbí :-/
Lukáš
Jak se tomu říká, flat design? Google prostě jede:)
Peter Kajuch
Peter Kajuch
Až na ten front je to pekné a vystihuje to nový prístup ku dizajnu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze