Chrome OS se opět přibližuje Androidu díky novému launcheru

Chrome OS se opět přibližuje Androidu díky novému launcheru
  • Canary verze operačního systému Chrome OS přináší nový launcher
  • Ten se velmi podobá svému protějšku u Androidu v podobě Pixel launcheru a výrazně usnadňuje dotykové ovládání
  • Nechybí mu vyhledávací pole Google a všechny aplikace se zobrazí po swipenutí směrem nahoru z dolního pruhu oblíbených aplikací

Již dlouho víme o snahách Googlu přiblížit Chrome OS více Androidu, důkazem budiž příchod dlouho očekávaná funkce, která dovoluje Android aplikacím běžet na chromeboocích. Nyní to ovšem vypadá, že se Google snaží do Chrome OS dostat nejen funkce, ale i prvky uživatelského prostředí Android.

Google totiž uvolil novou verzi Chrome OS Canary build, jež slouží pro testování těch nejnovějších funkcí Chromu. Aktualizace je mnohem více přátelská k dotykovým zařízením a skládá se primárně z nového launcheru s vyhledávacím polem a možností swipenutí vzhůru z dolního pole pro vytažení všech aplikací. Podobnost s Androidem a potažmo přímo Pixel laucherem od Googlu je tedy jasná. Pokud chcete launcher vidět v pohybu, podívejte se na výše přiložené video, kde se ukazuje v celé své kráse.

I když je tato novinka ještě více experimentální, než bývá u beta verzí obvyklé, většina funkcí představených v Canary buildech se většinou dříve nebo později dostane i do veřejně verze. Google navíc stále více ukazuje, že chce u chromebooků tlačit dotykové displeje, stylusy a konvertibilní styly konstrukcí, takže není update zas tak velkým překvapením.

Zdroje: thenextweb.com, youtube.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze