Chrome dostává podporu obrazu v obraze pod křídly Androidu O

Chrome dostává podporu obrazu v obraze pod křídly Androidu O
  • Chrome se přidává k aplikacím VLC, Duo či Play Movies a dostává podporu funkce obrazu v obraze
  • Ta vás nechá sledovat video v malém oknu kdekoli na obrazovce, zatímco si třeba procházíte e-maily či brouzdáte internetem
  • Funkce se aktivuje dvojitým poklepáním na tlačítko multitaskingu a vyzkoušet ji mohou všichni uživatelé Androidu O a aplikace Chrome Dev

Android O má přijít, jak už je zvykem, se spoustou nových funkcí a vylepšení. Jednou z největších novinek má přitom být podpora režimu obrazu v obraze (picture-in-picture). Podobnou funkci má již delší dobu YouTube, kdy vidíte neustále v malém okně právě přehrávané video. Nyní však bude tato funkce fungovat celoplošně napříč celým Androidem, podobně jako je tomu třeba u Nougatu na Android TV. Majitelé zařízení s Androidem O si mohou ostatně vyzkoušet tuto funkcí nyní i v Chromu.

Chrome Dev

Obraz v obraze vás nechá v Chromu prohlížet e-maily, brouzdat webem či být třeba na domovské obrazovce a zároveň se dívat na video v malém okénku. Zprovoznění této funkce je přitom velmi snadné. Stačí se dívat na nějaké video v Chromu ve full screen režimu, dvakrát poklepat na tlačítko multitaskingu a video se ihned minimalizuje do okna. Okno můžete následně posouvat po obrazovce, kam jen chcete tak, aby vám nepřekáželo.

Prozatím sice není upřesněno, které verze Chromu mají k této funkci již přístup, ale uživatel, který o této nové podpoře informoval, používá konkrétně aplikaci Chrome Dev. Doplníme také, že beta Androidu O je k dispozici pro zařízení Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X a Nexus Player.

Android O – developer preview

Stáhnout Chrome Dev

Google Play (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze