Chcete na rande? Tak se nebojte podělit o energii ve svém telefonu

13
Chcete na rande? Tak se nebojte podělit o energii ve svém telefonu
  • Německá pobočka Samsungu zkoumala zvyky lidí ohledně nabíjení telefonů
  • Jen málo lidí je ochotných se podělit, ale každý by takovou nabídku přijal
  • Odměna za nabití může být nečekaná

Když nějaký průzkum zadává soukromá firma, je potřeba ho brát s rezervou, zvláště pak, když se pak potřebuje pochlubit médiím. Takže když německá pobočka Samsungu klade respondentům otázky ohledně bezdrátového nabíjení, pak je docela jasné, kam tím asi směřuje. Nicméně není od věci se s jistým nadhledem podívat na získaná čísla a jejich možné implikace.

Průzkum začíná poměrně nevinnými otázkami. Například se dozvíme, že 35 % respondentů by mělo v krizové situaci raději plně nabitý mobil, než aby dostali hotovost od neznámého člověka. Na druhou stranu jen 14 % by se o energii ve svém telefonu podělilo s cizincem. U kolegů a známých tento poměr vzroste na 40 % a u rodiny na 72 %.

Propast mezi ochotou sdílet cennou energii a potřebou ji získat je tak velká, že musí to hry vstoupit nějaký mechanismus náhrady. 62 % z 6 500 dotázaných by neváhalo koupit vám za dobití telefonu kávu. Ta je sice fajn, ale daleko zajímavějších je těch 7 %, které by si s vámi posléze zašli/y na schůzku.

Toho se Samsung chytil a hned to podle něj znamená, že funkce Wireless PowerShare může být součástí moderního randění a také může posilovat romantické pouto. V posledním kroku sami autoři průzkumu odhalují, že si dělají legraci, když tvrdí, že tři čtvrtiny dotázaných by nechtěly sdílet energii už na prvním rande a v průměru je podle nich třetí schůzka ta vhodná, kdy by se tak mělo stát.

Co si z toho vzít za ponaučení? Altruismus byl, je a bude sexy – na to nejsou potřeba žádné složité průzkumy.

Diskuze ke článku
Jiří Kolář
To je zase "článek" úplně o hovně....
Carda
Já furt nechápu proč bych to měl dělat když tu baterii sám potřebuji ono je hezký že když člověk koupí nový mobil tak vydrží na baterii dlouho ale tímhle se ta životnost baterie ještě více sníží a za půlroku až rok už vám nevydrží ani do večera
Petarda
Zase ji pak můžeš pozvat na misku nudlí a kdo ví, třeba bude chtít ochutnat i tu tvoji nudli.
Rande
Chci normální rande :D https://www.topseznamky.cz/rande/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze