Chcete 5G? Zajeďte si do Kolína

8
Chcete 5G? Zajeďte si do Kolína
  • Operátor O2 pokryl středočeský Kolín nejmodernějším LTE
  • Teoretická rychlost je 1 Gb/s

Operátor O2 pokračuje v přípravách na příchod sítí páté generace. Jako první v České republice pokryl celé město aktuálně nejrychlejším internetem. Technologie umožňuje datové přenosy s teoretickými rychlostmi až gigabit za vteřinu – to je desetinásobně více, než umožňuje běžná síť 4G LTE, kterou O2 pokrývá zbytek republiky.

LTE
Porovnání rychlostí stahování v Kolíně – 4G CAT 16 – 474 Mbit/s, 4G CAT 6 54,7 Mbit/s, 3G 14,1 Mbit/s

Vyšších rychlostí je možné dosahovat díky spojení několika frekvenčních pásem a jejich doplněním o technologie 4×4 MIMO a 256QAM. Pro to, aby si zákazníci O2 v Kolíně mohli nejrychlejší připojení vyzkoušet, potřebují mobilní telefon s podporou LTE kategorie 16 a vyšší, což splňují například nejnovější modely značky Samsung.

LTE
Rychlost stahování na kolínském náměstí 8.3.2019, 9:35 – 469 Mbit/s

Nejrychlejší síť buduje O2 společně s firmou CETIN a s předními světovými dodavateli.​ Zkušenosti z reálného provozu pomohou při rozvoji celoplošného pokrytí sítí páté generace poté, co proběhne aukce potřebných frekvenčních pásem a na trhu se objeví zařízení s podporou této technologie. Vlastnosti sítí 5G umožní kromě velmi rychlých mobilních dat také masivní rozvoj internetu věcí a s tím spojené rozšiřování řešení pro automatizaci výroby, chytrých měst a domácností. Nová generace mobilního internetu tak najde uplatnění například v dopravě, virtuální realitě, průmyslu a řízení výrobních procesů, sportu, ale také v oblasti zdravotnictví.

Diskuze ke článku
Pepik
Další trouba co nerozumí mobilním technologiím a cpe do nadpisu 5G jen pro čtivost. Je to klasické 4G!!!
Pokorný
Úroveň redaktora je děsivá, jestli toto je odborník na mobilní technologie tak to jo.
pitchooo
stejna masaz o hovne jako kdysi Tmobile s takzvanym 4G, kdyz jeste nebylo u nas ani rozjety 3G/UMTS. Za koule do pruvanu povesit takove kecaly, co vidi stovky Mbit a hned 5G !!!
anonym
To není 5G.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze