Český Vodafone má neomezené datové balíčky. Víme jak fungují a kolik stojí

Český Vodafone má neomezené datové balíčky. Víme jak fungují a kolik stojí
  • Vodafone ukázal čtveřici nových balíčků s neomezenými daty s názvem Vodafone PASS
  • Za příplatek ke svému tarifu budete moci neomezeně využívat vybrané aplikace a funkce, jako například komunikační aplikace, sociální sítě či hudební a video streaming
  • Balíčky Chat Pass a Social Pass pro chatování a sociální sítě jsou dostupné již ode dneška, na další dva si měsíc počkáme

Uživatelé i v Česku dlouho volají po neomezených datových tarifech. Vodafone se k tomuto cíli dnes přiblížil představením svých nových Vodafone PASS balíčků. O co jde? Ve stručnosti se jedná o příplatkové datové balíčky, které si můžete přikoupit ke svému standardnímu tarifu.

Vodafone představil nové datové balíčky

Každý z balíčků pak zahrnuje neomezené využívání dat pro vybrané aplikace dle určení balíčku. Například Chat Pass pro chatování za 99 Kč měsíčně umožní neomezené chatování skrze vybrané chatovací aplikace. Social Pass za stejnou cenu pak umožní to samé v rámci některých sociálních sítí. Vodafone pak přichystal i balíčky pro streamování hudby a videa. Nejde tedy o zcela neomezené datování, ale krok správným směrem.

Nové datové balíčky... Jste „ready“?

„Dnešek považujeme za významný milník na českém trhu a zásadní den pro naše zákazníky. Spouštíme pro ně unikátní službu Vodafone PASS, která přináší datování bez počítání spotřeby. Nyní mají zákazníci naprostou volnost ve využívání dat na nejoblíbenější aplikace, jako jsou sociální sítě, chaty, video a hudba,“ říká Jiří Báča, generální ředitel Vodafonu.

Vodafone Pass

Součástí nabídky Vodafone PASS jsou čtyři balíčky, dva dostupné již od 5. 10. 2017, dva od 15. 11. 2017. Řešení umožní využívat nejoblíbenější aplikace, které jsou zahrnuté v jednotlivých variantách tak, že jejich používáním zákazník nečerpá data z tarifu. Stačí, když má zákazník konkrétní aplikace stažené ve svém telefonu. Balíčky Vodafone PASS jsou kombinovatelné s tarify Naplno, Red LTE, Red+, Smart, Start 100/200 a 500 minut jak pro firemní, tak nefiremní zákazníky s tarifem Jetovtobě a s balíčky k předplaceným kartám Komplet v síti a Komplet do všech sítí pro nefiremní zákazníky a tarify Red Profi pro firemní zákazníky.

Balíčky půjde využívat na hlavní i sdílené SIM kartě a stejně tak i v zahraničí ve všech zemích zóny 1. Je tedy jedno, zdali se pohybujete doma, nebo na dovolené. Pokud vás o ukončení roamingu zajímá více, navštivte náš přehledný rozcestník. V ostatních zónách nebudou balíčky fungovat. Balíčky lze i kombinovat. Stažení a aktualizace aplikací do Vodafone PASS balíčků nepatří, jsou na ně využívána univerzální data z datového tarifu zákazníka.

Velkou výhodu přináší Vodafone PASS také pro zákazníky, kteří například v rodině využívají sdílený tarif Red +, ti mohou za jednu cenu balíčku využívat službu všichni.

Chat Pass

Chat Pass je pro zákazníky dostupný od 5. 10. 2017. Zahrnuje aplikace WhatsApp, Viber, Messenger, Telegram, Vodafone Message+ a umožní využívání aplikace bez počítání dat na posílání zpráv, obrázků, fotek, videí, emotikonů, samolepek, hlasových zpráv, dokumentů a souborů (PDF, MP3, odkazů na webové stránky, informace o poloze aj.). Audio a video hovory využívají univerzální data a do balíčku Chat Pass nepatří. Nabídka aplikací se tedy v budoucnu může ještě měnit či rozšířit, Vodafone rozšiřování aplikací nijak bránit nebude.

Social Pass

Social Pass je pro zákazníky dostupný také od 5. 10. 2017. Zahrnuje Facebook (ne však Facebook Lite), Instagram, Twitter a Pinterest. V nabídce prozatím chybí Snapchat, Vodafone však v jednání pokračuje a navíc spustí partnerské stránky, kde se budou moci registrovat zájemci o účast v balíčku Social Pass. Umožňuje využívání těchto aplikací na sdílení zážitků, obrázků, videí i textů. Nabídka aplikací se v budoucnu může ještě měnit či rozšířit.

Nabídka

Chat Pass Social Pass Video Pass Music Pass
Cena k tarifu za měsíc 99 Kč 99 Kč * oznámeno 15. 11. oznámeno 15. 11.

* do konce listopadu zdarma

Vodafone Pass

Music Pass

Pro hudební fanoušky bude ideální balíček Music Pass. Balíček zákazníkům Vodafone přinese 15. 11. 2017.

Video Pass

Malé kino v mobilu? S balíčkem Video Pass už zákazníci nemusí hledat Wi-Fi a video přehrají kdekoliv. Balíček zákazníkům Vodafone přinese 15. 11. 2017.

Vodafone Pass

Pozor na základní data

Po vyčerpání univerzálních (základních) dat z datového tarifu zákazník nemůže balíčky Vodafone PASS využívat, a to z důvodů pravidel síťové neutrality, která platí pro celou Evropskou unii, nejde tedy o výmysl Vodafonu. Pokud dojde k zastavení přenosu dat pro jakoukoliv službu, toto zastavení musí být aplikováno na všechny služby stejně. Řešením je mít zapnuté účtování dalších dat, pak se provoz Vodafone PASS nezastaví.

Pozor si rovněž musíte dát na to, skrze co daný obsah konzumujete. Pokud zapnete aplikaci Facebook, je vše v pořádku, pokud se však přihlásíte skrze webový prohlížeč, Vodafone takové připojení nerozpozná a bude vám účtovat klasická data. Řešení společnosti Vodafone zkrátka stojí na mobilních aplikací. Další omezení spočívá v odkazech. Pokud se například skrze Facebook přesunete na odkazovanou webovou stránku pod příspěvkem, takový provoz se již počítá z vašich běžných dat, neomezený provoz je garantován pouze v aplikaci pro mobilní telefony/tablety. To zároveň zodpovídá otázku, zda-li bude možné služby konzumovat skrze notebook nebo PC po nasdílení připojení – možné to je, ale Vodafone to garantovat nedokáže. Světlou výjimku budou tvořit aplikace speciálně navržené pro platformu Windows 10 a macOS – u těch se data rovněž čerpat nebudou.

Ke skutečně neomezenému datování má nabídka Vodafonu stále dost daleko, jde ale krok správným směrem. Pokud bude zejména v Music a Video passu dostatek aplikací, které jinak potřebují velké množství dat, mohl by koncept dávat smysl. Stále ale platí, že nejelegantnější by bylo poskytnout neomezený tarif bez dalších podmínek. Dle slov generálního ředitele Vodafonu, který takový dotaz na tiskové konferenci obdržel, by však takový tarif byl tak drahý, že by si ho většina lidi nemohla dovolit, a proto se rozhodl Vodafone jít touto cestou balíčků.

Diskuze ke článku
Filip Bartoš
Další ojeb, nic jiného...
Tomason
Další křeč operatorské vychytralosti,kdy je potřeba zase vytřískat ze zákazníka nějakou korunu.Naštěstí mám doma a na chatě wifi,takže si to strčte za klobouk!
thegrid
aby to účtování nebylo moc jednoduché
Anonym
Vážně revoluce

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze