Cenově dostupný OnePlus Nord N100 nás potěšil stereo reproduktory i displejem

První dojmy
4
Cenově dostupný OnePlus Nord N100 nás potěšil stereo reproduktory i displejem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Mile nás překvapil kvalitní IPS LCD displej i stereo reproduktory
  • Telefon i přes svou nízkou cenu působí prémiovým dojmem
  • Chybí posuvné tlačítko pro zvukové profily, naopak je však přítomen slot pro microSD karty

Cenově dostupný OnePlus Nord N100, který se na našem trhu oficiálně prodává za velmi přívětivých 4 899 Kč (199 eur na Slovensku), dorazil i k nám do redakce. Jaké jsou naše první dojmy?

Novinka v tmavě modré „Midnight Frost“ variantě zaujme zpracováním zad, která na pohled (i dotyk) připomínají spíše sklo než plast a kromě dvojice log výrobce na nich najdeme modul fotoaparátu a čtečku otisků prstů. Ta funguje svižně a má ideální umístění přesně na dosah ukazováčku. Zařízení potěší také kvalitním dílenským zpracováním, se kterým v některých případech setkáváme až u dražších mobilů.

Nord N100 podporuje microSD karty.

Přestože chybí praktické posuvné tlačítko pro přepínání zvukových profilů, které OnePlus nasazuje u dražších modelů, musíme výrobce pochválit za povedený design. Velkou výhodou je také slot pro dvojici nanoSIM karet, případně kombinaci jedné nanoSIM a jedné microSD karty. Kolébka ovládání hlasitosti na levém boku má příjemný stisk. Stejně jako vypínací tlačítko na pravé straně by se však mohla nacházet o něco níž.

Příznivce poslechu skrze drátová sluchátka potěší přítomnost 3,5mm jacku a stereo reproduktorů. Zařízení hraje na svou cenovou třídu nadprůměrně kvalitně i nahlas, což jsme si mohli krátce vyzkoušet při přehrávání hudby ze Spotify. V této oblasti tedy OnePlus Nord N100 boduje na plné čáře.

Nadšení bohužel mírně opadne při pohledu na čelní stranu, kde si okamžitě všimnete tlusté brady a ostatních rámečků (u nichž je situace o něco lepší) okolo 6,52" IPS LCD displeje s jemností 269 PPI. Obrazovka má velmi jemně zaoblené okraje, což znamená, že při ovládání gesty hrana mezi sklem a rámečkem nijak neřeže do prstů. Z prvních dojmů se zdá dostatečný také maximální jas a velkou pochvalu si výrobce zaslouží za velmi mírné, až neznatelné, prosvítání v oblasti průstřelu a rámečků. To je totiž poměrně běžným neduhem telefonů s IPS LCD panelem. Notifikační dioda však chybí.

O výkon se stará nový 11nm procesor Snapdragon 460, jemuž dělá společnost 4 GB RAM a 64GB úložiště (UFS 2.1). Výkonově na tom navíc není novinka vůbec špatně, vše funguje svižně, nicméně na dlouhodobé zkušenosti z používání si budeme muset ještě počkat. Jistě otestujeme také trojici fotoaparátů, kde kromě hlavního s 13 Mpx a světelností f/2.2 najdeme také 2Mpx makro (f/2.4) a 2Mpx bokeh snímače (rovněž s clonovým číslem f/2.4). Pokud vás o telefonu cokoliv zajímá, nezapomeňte nám napsat do komentářů.

Technické parametry OnePlus Nord N100

Kompletní specifikace
Konstrukce164,9 × 75,1 × 8,5 mm, 188 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,53" (1 600 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 460, CPU: 4×1,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 610
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostlistopad 2020, 4 899 Kč