Budoucnost použitých telefonů Samsung? Poslouží třeba jako dětská chůvička

Budoucnost použitých telefonů Samsung? Poslouží třeba jako dětská chůvička
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Ze starého smartphonu se může stát například chytrý monitor v akváriu s rybičkami nebo fotopast na domácí mazlíčky
  • Nově chce Samsung telefonům vdechnout druhý život pouhým přehráním softwaru

V rámci environmentálního přístupu nastartoval v roce 2017 Samsung program Galaxy Upcycling, jehož cílem je vdechnout druhý život nepoužívaným smartphonům novými kreativními způsoby. Jak se můžete dozvědět na stránkách news.samsung.com, možnosti využití na první pohled odepsaných telefonů jsou opravdu široké. Ze smartphonu se může stát například chytrý monitor v akváriu s rybičkami, fotopast na domácí mazlíčky, kteří se přiblíží k misce se žrádlem, nebo netradiční herním automat.


Takovéto přestavby však zpravidla vyžadují jistou zručnost a těžko si lze přestavit, že si každý majitel Galaxy zařízení později „přestaví“ svůj dosluhující telefon na nějaký zajímavý gadget. V tomto roce tedy Samsung přišel s uživatelsky značně přívětivějším přístupem a stará zařízení oživí pouhým nahráním nového softwaru.

V přiloženém videu můžete vidět, jak nový software promění starý smartphone na dětskou chůvičku, která v případě pláče pošle notifikaci uživateli. Druhá aplikace ukazuje telefon, pomocí nějž je možné na dálku rozsvítit světlo domácímu mazlíčkovi. Ve videu můžete spatřit také zařízení určené pro měření zraku, které rovněž využívá starší Galaxy smartphone. Jihokorejský výrobce navíc již nějakou dobu distribuuje chytré televizory v kartonových krabicích, které lze následně snadno přeměnit na hračku či kus nábytku. O programu Galaxy Upcycling se můžete více dočíst na stránkách výrobce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze