Budoucí Nokie možná dostanou optiku od značky Carl-Zeiss

7

Návrat značky Nokia pod hlavičkou finské společnosti HMD Global byl letos v únoru dokonán. Spekulovalo se rovněž o tom, zda se do Nokií vrátí fotoaparáty s optikou Carl-Zeiss. Doposud představeným modelům chybí. Naděje do budoucna však stále zůstává.

Nové Nokie představené letos v Barceloně

Jistě nám dáte za pravdu, že Nokie patřily mezi nejlépe fotící telefony. Stačí si vzpomenout na trojlístek modelů N8, 808 PureView či Lumia 1020, které by ještě ani po letech neudělaly ostudu. Na každý pád jde o telefony minulé a nově se rodící Nokia nám představila novinky 3, 5 a 6, přičemž ani jeden z chytrých telefonů se nemůže pochlubit optikou Carl-Zeiss. Zdálo se, že k obnovení partnerství již nedojde. Ledacos naznačoval i samotný výrobce prostřednictvím Twitteru.

TIP! První dojmy z novinek Nokia 3 a Nokia 5 s Androidem

Nový tweet však situaci částečně ujasňuje a dává uživatelům miniaturní naději, že se optika Carl-Zeiss v některých budoucích a výše postavených modelech objeví. Nokia uvádí, že optika Carl-Zeiss není přítomna u v současnosti představených modelů. Tím tak nevylučuje, že se s ní v budoucnu nesetkáme, což podporuje tradičním koncem věty, aby fanoušci zůstali „naladěni“ na příchod dalších novinek.

Nokia 6 – MWC 2017

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
kleinak
Musím říct že, KONEČNĚ!!!!!!!
Čekám ta náhradu telefonu s Androidem, co umí fotit aspoň jako N8 a s xenonovým bleskem.
Je to tak i na dnešní poměry by N8 natrhla prdel kde jaké vlajkové lodi za 20tis kč. A to nemluvím o N808 a L1020, to je jiná liga a do dnes to jsou jediné telefony, které při focení z 90% nezklamou.
Všem hnidopichům, co chtějí oponovat, vyfoťte si třeba malé dítě v akci, nebo taneček na párty a z 90% bude fotka mázlá a k ničemu. Než něco napíšete, zkuste to.
Já dávám palec na HORU téhle zprávě.
TJ
Tak 808ku mam do dneska a stale sni spokojene fotim. Furt produkuje lepsi fotky a videa nez z5 compact co mam jako druhej :D . Jinak myslim si ze xenonovy blesk uz se do mobilu nevrati coz je skoda. Ledky nedosviti tak daleko jako xenon.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze