Bubliny nelžou: krátký film natočený pouze na iPhone 5

4

Mobilní telefony dnes slouží k mnoha účelům. Mezi ty zatím stále ještě poněkud méně obvyklé patří natáčení filmů. Jeden takový nyní vznikl s pomocí Apple iPhonu 5 a dostal se dokonce na program letošního Febiofestu.

V rámci filmového festivalu Febiofest existuje také kategorie filmy natočené mobilním telefonem. Jejich podmínkou je samozřejmě naprosté spolehnutí se na telefon, co se týče natočených materiálů. Dále jde o délku filmu, která nesmí překročit 5 minut. Letos se do hlavního programu probojoval film Bubliny nelžou, který má na svědomí studio Aquarios Pictures. Film byl natočen na motivy povídky Miloše Čermáka, který si ve filmu i sám zahrál, a můžete se na něj rovnou podívat.

TIP! Recenze Apple iPhone 5 – Krásný, štíhlý a výkonný

Jak jsme zmínili výše, celý film autoři natočili na Apple iPhone 5 a to konkrétně ve 32GB variantě. Ačkoliv má film necelých 5 minut, bylo natočeno tolik materiálu, že by tvůrci paměť telefonu zaplnili hned dvakrát. Do samotného filmu se poté dostalo pouze přibližně 5 % natočeného materiálu. Jak ostatně takové natáčení vypadá, se můžete podívat níže.

Zdroje: aquariuspictures.cz

Diskuze ke článku
KoPoo
Komentáře přenechám populistické amatérské společnosti.

Gestern von meinem BlackBerry 10 smartphones
Miioil
Pod pojmem film si představuji něco jiného, ale jako apríl dobrý.
Samone
Trošku slabší kvalitka videa i hereckých výkonů... tak na stejné úrovni... ale nápad, scénář i střih dobrý... kdyby to natočili třeba na Note 4 apod. s lepšími herci, může to jít i do televize... :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze