Bombaj zakázala pořizovat na vybraných místech selfies

15

Zní to jako zpráva, kterou si novináři obvykle šetří na Apríla, ale toto je prostá realita. V reakci na tragickou smrt osmnáctileté dívky zakázala radnice Bombaje na patnácti určených místech pořizovat autoportréty.

Osmnáctiletá dívka totiž zemřela při pokusu o co nejlepší zachycení své tváře předním fotoaparátem svého telefonu. Nevšimla si útesu, spadla z něj a utopila se. Není to první podobná tragédie tohoto druhu v Indii. Nedávno se japonský turista zřítil z žebříku u Tádž Mahalu, když hledal ve výškách místo pro co nejlepší záběr.

Místní úřady v reakci na tuto událost vyhlásily tzv. „no-selfies zones“, tedy 15 míst, kde je pořizování autoportrétů zakázáno. Patří mezi ně Sion Fort, Worli Fort, Bandra Bandstand a další turisticky atraktivní lokality. Jako první krok se objeví cedule s upozorněním, brzy ale přibudou i hlídky, které budou dodržování zákazu kontrolovat. Už dříve byl podobný zákaz vydán na Hindu festivalu, kde se tak mělo zabránit možnosti vzniku paniky v davu.

Selfie Brush
Pořizování selfies nemusí být vždy jen neškodná zábava.

Zprávy o kritických situacích při pořizování selfies přicházejí i z jiných zemí. Ruská vláda například pořádá osvětou kampaň poté, co byly zaznamenány úrazy při pózování s nabitou zbraní nebo na střechách lokomotiv. Ve Španělsku zase zemřel muž, který si chtěl pořídit svůj snímek při tradičním běhu býků.

Zdroje: bbc.com

Diskuze ke článku
Verva
Já bych spíš zakázal celé ty selfie tyče. Sice člověk pozná hlupáka od chytráka na dálku když někdo používá tyhle hrůzy, ale zase je člověku smutno, když vidí jak těch pitomců ve světě přibývá.
dfsajkldfs
A neměli by se Indové spíše naučit plavat?
XYZ
Indové jsou jedni z nejhloupějších stvoření na světě, něco jako Lumíci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze