Blíží se konec telefonů Nexus? Nahradit je mají Google Play Edice

15

Telefony Nexus se neodmyslitelně pojí s operačním systémem Android. Jedná se o referenční telefony Googlu, které se těší hlavní podpoře a vždy dostávají nejnovější verze Androidu jako první. Do budoucna by tomu však tak být nemuselo a Nexus zařízení mohou být minulostí.

Telefony řady Nexus

První telefon řady Nexus spatřil světlo světa v roce 2009. Od té doby jsme se dočkali již celkem pěti generací referenčních telefonů od Googlu a může se zdát, že toto spojení je trvalé, nebo alespoň trvalé do doby, kdy bude Android dominantním systémem. S překvapivou informací nicméně dnes přišel známý ruský blogger Eldar Murtazin, který je znám odhalováním nových informací. Na svém Twitteru zveřejnil zprávu, že řada telefonů Nexus skončí v roce 2015.

Google by je údajně nahradil telefony v Google Play Edici, což se částečně děje již nyní, kdy se například v americkém obchodě Google Play nachází hned 4 telefony (Samsung Galaxy S4, HTC One, Sony Xperia Z Ultra a Motorola Moto G) a jeden tablet (LG G Pad 8.3), které nabízejí zcela čistý operační systém Android.

Spekuluje se také o možnosti, že Google sice ukončí produkci telefonů řady Nexus, ale nahradí je modely Motorola s čistým Androidem. Motorola totiž patří přímo Googlu a její potenciál bude chtít americký gigant jistě využít. Prozatím se však jedná o nepotvrzené informace a až následující měsíce ukáží, jakým směrem se Nexus zařízení budou ubírat.

Zdroje: twitter.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
sjsj
Tak ja dúfam že to s tým spojením google a motorola je pravda to že by mali ostať len google play telefóny je shit lebo to sú vetsinou predraženia zariadenia
Ak bude motorola produkovať podobné zariadenia ako je moto x a ešte k tomu s čistým androidom tak to bude pecka... Pritom by sa cena mohla držať na rozumnej úrovni tým pádom by som mal jasno od koho kupovať telefóny....
fd
Čekám jenom jestli se Moto G v Google Play edici objeví i v Evropě.
meli
Trochu OT:Co ten nadpis??;-)
Jan Šimek
Jan Šimek
Takže se dočkáme google play edicí za babku a ostatní telefony budou neprodejné...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze