Blíží se ohebné Vivo X Fold2. V čem bude zcela unikátní?

2
Blíží se ohebné Vivo X Fold2. V čem bude zcela unikátní?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Telefon má mít obě čtečky otisků prstů v displejích
  • Výkon zajistí Snapdragon 8 Gen2

Vivo má rozpracované hned dva modely s ohebnými displeji. Před nedávnem jsme vás informovali o Vivo X Flip, blíží se však i příchod Viva X Fold2, o kterém nyní unikají první informace na weibo.cn. Dozvídáme se, že telefon nabídne vnitřní ohebný panel E6 AMOLED s 8,06" úhlopříčkou a 120Hz obnovovací frekvencí. Přímo do ohebného displeje bude integrována čtečka otisků prstů, což je v kombinaci se čtečkou otisků prstů i ve venkovním displeji vůbec poprvé v tomto druhu zařízení. Působivě vypadá i maximální jas vnitřního displeje, který má dosahovat 1 800 nitů.

Vivo X Fold2

Vnější displej bude rovněž typu AMOLED s úhlopříčkou 6,53", Full HD+ rozlišením a opět 120Hz obnovovací frekvencí. Špičkový Snapdragon 8 Gen 2 doprovodí RAM LPDDR5x a také úložiště typu UFS 4.0. Za zmínku rozhodně stojí i podpora Wi-Fi 7. Do těla telefonu se dostala baterie s kapacitou 4 800 mAh, kterou bude možné nabíjet 120 W drátově, případně 50 W bezdrátově.

Premiéra skládacího Viva X Fold2 by měla proběhnout ještě v tomto měsíci. Zda se však dostane i na evropské trhy, není v tuto chvíli jisté.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Tohle je super, oba mají mít ultrazvukovou čtečku.. Těším se.
Viktor Čistý
Viktor Čistý
Naposledy upraveno: 6. 4. 2023 14:48
Vzhledem k tomu, že Nokia vede patentové soudy s Vivo a Realme min. ve Francii, Finsku, Švédsku, Španělsku, Spojeném království + Nizozemsku a Oppo s OnePlus již loni prohráli v Německu, což rezultovalo v okamžitý zákaz prodeje tamtéž, obávám se, že min. top kousky značek koncernu BBK v Evropě hodně dlouho ofiko neuvidíme...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze