BlackBerry Porsche Design P’9983 oficiálně: další luxusní ostružina

3

Blackberry dnes oficiálně představilo svůj nový model z nejluxusnější řady Porsche Design. Jedná se o již třetí telefon z této řady a svůj rodokmen určitě nezapře. Velmi elegantní design, vysoká cena, ale také hardwarová klávesnice. To všechno je nové luxusní BlackBerry Porsche Design P’9983.

BlackBerry pokračuje ve svých vyjetých kolejích a dnes představilo další model, která vznikl z kooperace BlackBerry a německého Porsche Design. Nejnovější přírůstek nese název BlackBerry Porsche Design P’9983 a automaticky se zařazuje do sortimentu luxusních telefonů se slušnou výbavou a vysokou cenovkou, za kterou si ho pořídí hlavně nadšenci značky a majetnější klientela, která se chce odlišit.

TIP: Vyzkoušeli jsme luxusní Porsche Design P'9982 od BlackBerry

BlackBerry Porsche Design P’9983

To však neznamená, že telefon není zajímavý, spíše naopak. Design P‘9983 vychází hlavně ze sériového modelu BlackBerry Q10, od kterého si vypůjčuje základní kostru a přítomnost hardwarové klávesnice. Ta však byla předělána a nabízí jakýsi 3D efekt, který na zkosené hraně klávesy zobrazuje alternativní symbol klávesy. Na první pohled zaujmou agresivně vypadající hrany, které budou pravděpodobně ostré a nepříliš příjemné pro držení. Na to vyřknout ortel je však brzy, a pokud se nám telefon dostane do rukou, přineseme vám plnou recenzi, ve které se o ostřejších hranách dozvíte více.

Rám telefonu je nyní ocelový a dodává BlackBerry potřebnou tuhost a pevnost. Telefon má také celkem kompaktní rozměry, za které vděčí menšímu displeji o úhlopříčce 3,1 palce s rozlišením 720 × 720 pixelů. Displej je samozřejmě dotykový a slouží jako doplněk velké QWERTY klávesnici. Zadní fotoaparát má rozlišení 8 Mpx, nabídne také LED přisvětlení a samotná čočka fotoaparátu je krytá safírovým sklíčkem, takže poškrábání by nemělo hrozit. Klávesy samotné mají imitovat sklo, nicméně se jedná o nějaký jakýsi materiál, který tak pouze vypadá.

TIP: Vyzkoušeli jsme BlackBerry Passport: má touchpad v klávesnici

Displej a hardwarová klávesnice telefonu.

Výkon telefonu vás nejspíše neohromí, ale nesmíme zapomenout, že na telefonu neběží nenasytný Android, ale svižný Blackberry OS 10. Čipset v telefonu je od Qualcommu a nabídne „pouze“ dvoujádrový procesor na frekvenci 1,5 GHz. Ten však doplňují štědré 2 GB operační paměti a multitasking by tak měl být bezproblémový. Konektivita je ale na špičkové úrovni a nechybí NFC, LTE, nebo GPS s podporou A-GPS. Co však velmi potěší je interní paměť, která činí 64 GB, která je nadále rozšířitelná o dalších 128 GB, takže můžete dosáhnout až kapacity 192 GB, z čehož by se mohli leckteří výrobci Android telefonů poučit.

Technické parametry BlackBerry Porsche Design P’9983

Kompletní specifikace
Konstrukce119 × 67,1 × 10,6 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
Displej?, 3,1" (720 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémBlackBerry OS 10
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2014, 45 000 Kč

Z čeho by se ale neměli výrobci poučit je cena přístroje, která je sice opodstatněná velmi pěkným designem a pravděpodobně i precizním zpracováním, nicméně předpokládaná cena 45 000 korun je už vysoká částka a řada Porsche Design P‘ tak pokračuje v trendu exkluzivních telefonů za exkluzivní cenu. Za tuto cenovku se vám dostane určitě perfektně vyvážený smartphone, který jen tak někdo mít nebude, ale co se hardwarové výbavy týče, tak z řady vyčnívá právě pouze interní pamětí a možností jejího rozšíření. Novinka má být dostupná během několika dalších týdnů.

Zdroje: blackberryczech.cz, youtube.com, uk.blackberry.com

Diskuze ke článku
Coubes
Krása, já sice už nejsem zarytým vyznavačem QWERTY, ale tohle je moc pěkný kus. Když ten telefon uchopíme z pohledu, který je mu určen - tedy exkluzivní zboží, tak se Vertu má ještě hodně co učit, tohle je nádherný reprezentativní kus HW, který je elegantní, čistý, luxusně vyhlížející a přitom né lacině okázalý. Podle videa to vypadá, že i OS prošel kosmetickou úpravou pro potřeby celého projektu. Za mě je to doposud nejpovedenější přístroj v kategorii luxusní a pokud si uvědomíme, v jaké kategorii se nachází, pak je i cena rozumně adekvátní.
Anonymní jméno
No mne sa viac páči Blackberry Passport, než toto tu drahé čudo. Nemôžem si pomôcť.
Andreas Deutscher
Andreas Deutscher
V každém případě je to o hodně hezčí a o hodně levnější než ty kýče od Vertu. Čili být v pozici člověka, který má potřebu dát najevo, že na to má a chce něco jiného než Iphone, tak volím toto.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze