Bizarní chyba v Androidu ukáže přijaté SMS ve vyhledávání Google

4
Bizarní chyba v Androidu ukáže přijaté SMS ve vyhledávání Google
  • Chyba se vyskytla přímo v aplikaci Google
  • Do vyhledávání stačí napsat například „the1975..com“ a ukáží se vám přijaté SMS
  • Nejedná se o nic vážného, ale spíše úsměvného

Na diskuzním webu Reddit se často dají zjistit zajímavé informace a nyní tam jeden uživatel upozornil na dost zvláštní chybu v samotné aplikaci Google na Androidu. Pokud totiž v této aplikaci zadáte do vyhledávače: „the1975..com“ (bez uvozovek), tak se vám ve stejné aplikaci zobrazí nejnovější přijaté SMS zprávy.

„the1975..com

Nedlouho poté se zjistilo, že „the1975..com“ není jediné heslo, které vyvolá seznam přijatých textových zpráv. Stejný následek mají i příkazy „Vizel viagens“, „Izela viagens“, „Zela viagens“ a pravděpodobně jich bude ještě mnohem víc. Proč aplikace reaguje zrovna na tyto příkazy není známo, nicméně nejedná se o nijak závažnou chybu. Zobrazení SMS zpráv je totiž pro aplikaci Google běžná funkce a je záhodno zmínit, že aby se chyba projevila, musí mít povolení číst vaše SMS zprávy. Zprvu se myslelo, že se chyba týká pouze Pixelu 2 a 2 XL, později ale uživatelé začali oznamovat, že mají stejnou chybu i na telefonech jako OnePlus 5T, Huawei P10, Samsung Galaxy Note8, Galaxy S9, Galaxy S7 Edge, LG G6, Nokia 6, HTC U11 a dalších.

Jedná se o velice bizarní chybu, které si již je samotný Google vědom. Dle Google jde o chybné rozpoznání textu, kdy si aplikace Google špatně vyloží textový příkaz a myslí si, že uživatel chce zobrazit textové zprávy. Google už pracuje na nápravě, která by měla dorazit v horizontu několika dní.

Diskuze ke článku
Řezňýk
To není chyba ale backdoor NSA
Michal Litecký
Michal Litecký
Naposledy upraveno: 4. 6. 2018 13:05
https://prnt.sc/jqm46o???????????? Pristup k SMS ma povoleny.
Ja
Honor 9 s Androidom 7 a chyba sa neprejavuje ☺

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze