Bez rámečků: takový je nový Dell XPS 13

10

Dell aktualizoval svůj model přenosného počítače XPS 13, který se řadí do vyšší třídy a hned si připisuje jedno nej. Novinka má totiž téměř bezrámečkový displej, což způsobilo, že se panel vejde do výrazně menšího těla.

Nový Dell XPS 13 má sice 13" displej, ale to neznamená, že bude shodně velký jako běžné 13" notebooky. Naopak, je mnohem menší, jeho velikost odpovídá standardním 11" laptopům, což je chvályhodné. Jako výpočetní jednotka poslouží procesor Intel Core z nejnovější generace Broadwell, od řady Core i3 až po Core i7. Procesoru asistuje až 8 GB RAM a úložný prostor čítá až 512GB SSD.

Oficiální fotografie

Díky nenáročnému hardwaru a dobré optimalizaci se může XPS 13 pyšnit 15hodinovou výdrží na jedno nabití. Pokud je vám to málo, tak můžete využít externí baterie, která navýší kapacitu baterie o dalších 12 Wh a výdrž se prodlouží až na 23 hodin. Integrovaná baterie má kapacitu 52 Wh, což je nad průměrem dnešních ultrabooků.

Jak jsme již zmínili, tak displej má 13". To je celkem standardní velikost, a jeho rozlišení může být až 3 200 × 1 800 pixelů, což je až zbytečně vysoké , nehledě na to, že Windows s ním ani neumí pořádně pracovat. Dále bude k dispozici i displej s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů. Oba displeje jsou technologie IPS a mohou být vybaveny dotykovou technologií.

Oficiální fotografie

Další výbava zahrnuje 802.11ac Wi-Fi modul, Bluetooth 4.0, 2× USB 3.0 porty, miniDisplayPort, SD čtečku karet a podsvícenou klávesnici. Dell XPS 13 je v USA již dostupný za cenu startující na 800 dolarech (cca 23 000 Kč s DPH). Cena ani dostupnost u nás není známa.

Zdroje: dell.com, liliputing.com

Diskuze ke článku
Lukes
Luxusní design!!!
4266
Macbook je mnohem hezčí a os X je na mnohem lepší úrovni než Windows. Poslední dobrý Windows byl 7, od té doby to je čím dál tím horší.
neregistrovaný
hurá konečně někdo přemýšlí efektivně

jo a bez rámečku opravdu není, jen má menší rámečky než je letos běžné, tak zase tolik nechvalte
Dominik
Chci si koupit nexus 9 je to dobry tablet pros poradte

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze